Unul dintre cele mai inovatoare programe pornite la Cluj în contextul Capitalei Europene a Tineretului va fi extins. Este vorba de programul ComOn, derulat de Grupul Pont, care presupune bugetarea participativă, adică alocarea unor finanțări publice în funcție de prioritățile comunității, communicate ca atare prin vocea societății civile.Programul de bugetare participativă va fi extins pe trei nivele. Din partea administrației locale, primarul Clujului, Emil Boc, a declarant că acest program, o premieră pentru Europa Centrală și de Est, va include cartierul Mănăștur, unde a fost testat în premieră acest program, precum și cartierul Mărăști. De asemenea, va continua bugetarea participativă a activităților de tineret. Emil Boc ar dori ca nivelul de finanțare pentru acest program să fie măcar la nivel din acest an, când Consiliul Local a alocat suma de 500.000 de lei.
La rândul său, președintele Grupului Pont, Andras Farkas, a declarat că modelul de bugetare participativă va fi extins. În străinătate, modelul va fi aplicat în orașele Bruxelles și Strasbourg, care găzduiesc importante instituții europene. De asemenea, în țară, programul va fi extins în București, Iași, Timișoara și Brașov, iar acum inițiatorii încearcă să aleagă între Craiova și Sibiu, pentru a desemna cel de-al cincilea centru universitar unde va fi aplicată această inițiativă.
Un alt treilea nivel pe care va fi extins programul vizează implicarea mediului privat. BCR a alocat suma de 15.000 de euro pentru a finanța diferite proiecte inițiate de grupuri informale. În cazul în care membrii acelor grupuri vor reuși să strângă din comunitate suma de 1.000 de lei, BCR va oferi încă 1.000 de lei pentru concretizarea proiectului.
În total, au fost depuse 437 de proiecte, asumate de către grupuri informale de tineri. Programul ComOn a beneficiat de o finanțare de 60.000 de euro din partea Guvernului Regal al Norvegiei, de bugetul de 500.000 de lei oferit de Primăria Cluj-Napoca, precum și de finanțări private, precum cea oferită de BCR.