Cursanţii Şcolii Populare de Arte Cluj şi cei ai Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” din cadrul Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, se vor întâlni în data de 15 mai 2014 la Cluj-Napoca, într-un schimb de experienţă culturală.Evenimentul face parte din cadrul proiectului “Întâlnirile de la Cluj” demarat acum doi ani.
În cadrul manifestărilor culturale cursanţii celor două şcoli vor evolua la mai multe secţiuni, printre care muzică uşoară şi populară, dans modern, contemporan, jocuri populare, etc.
Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmaţiei, din cadrul Centrului de Cultură Sighetu Marmaţiei, organizează joi, 15 mai 2014, o nouă ediţie a „Întâlnirilor de la Cluj”. În cadrul manifestării din sala „Şantier”, la sediul Şcolii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, va avea loc un spectacol susţinut de cursanţi ai celor două instituţii de cultură. Clujenii sunt invitaţi pentru a urmări evoluţia acestora, într-un dialog artistic şi cultural deosebit.
Programul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmaţiei cuprinde:
– Dans – Baladă pentru Sighet
– Grup vocal de muzică uşoară
– Cabaret
– Flamenco
– Folclor cu Ansamblul de muzică populară „Titiana“
– Taraf sighetean
Îşi dau concursul elevii Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu“ Sighet.
Programul Şcolii de Arte Cluj va cuprinde:
– Ansamblul folcloric „Popular“ – coordonator Florin Rusu
– Solişti de la clasele de canto muzică populară – coordonatori Ana Strîmturean şi Claudiu Ciotleuş, acompaniază taraful „Vatră de dor“ – coordonator Vasile Chiorean
– Trupa de dans contemporan „Rhythm Nation“ – coordonator Melinda Moga
– Solişti ai claselor de canto muzică uşoară – coordonatori Lacko Tunde şi Silvia Codrescu – acompaniaţi de formaţia „T&J“
– Formaţia de muzică uşoară „Napoca“ care va acompania cursanţi de la clasele tehnici muzică uşoară – coordonator Rareş Suciu
De asemenea va avea loc un workshop – lecţie deschisă – susţinută de către Robert Zolopcsuk, profesorul de pictură de la Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu“ Sighetu Marmaţiei tot în data de 15 mai 2014 începând cu ora 16.
În galeria „Chipurile Clujului” din incinta Şcolii de Arte Cluj vor fi vernisate patru expoziţii realizate de Şcoala de Arte Sighet:
Expoziţie de pictură „Clădiri din Sighetu Marmaţiei“ – profesor de pictură Robert Zolopcsuk – expun elevii Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu“ – Sighetu Marmaţiei.
Expoziţie de icoane pe sticlă – profesor Irina Szemcovics
Expoziţie de artă populară – instructor Pălăguţa Bârlea
Expoziţie de artă fotografică – Ghid realizat de către Florian Szabo
Conducerea celor două şcoli de arte, Spiridon Pralea – manager, Ioan Tivadar – şef secţie şi Vasile Corpodean, manager la Şcoala de Arte Cluj, alături de Marius Moldovan – director adjunct, invită clujenii iubitori de cultură la acest spectacol de excepţie, ce va avea loc în data de 15 mai 2014, începând cu ora 17,30.
În cadrul spectacolului va avea loc şi premierea participanţilor la Concursul de grafică „Anuala de grafică” – ediţia a V-a – cu tema „Impresii de călătorie”:
Menţiunea III – SILVIA DRAGOŞ – Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca
Menţiunea II – IULIA VERZAN – Şcoala de Arte „Tiberiu Bredicianu” Braşov
Menţiunea I – MARIA DAN – Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu” Reşiţa
Premiul III – LUCIA PRAPORGESCU – Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu
Premiul II – IOZSIKA NICOLAE BOCIOAGĂ – Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu” Reşiţa
Premiul I – ION ZAIŢ – Şcoala Populară de Arte Botoşani
Proiectul “Întâlnirile de la Cluj” a demarat acum doi ani, şi până acum cursanţii Şcolii Populare de Arte Cluj au avut schimburi de experientă cu colegii lor de la şcolile din oraşele Piteşti, Zalău, Satu-Mare, Târgu-Mureş, Reşiţa, Timişoara şi Alba Iulia.
Potrivit managerului Şcolii de Arte Cluj, Vasile Corpodean, astfel de întâlniri „sunt o oportunitate fericită de cunoaştere artistică şi personală între cursanţii şcolii noastre şi colegii lor din ţară şi observăm că de fiecare dată se creează o ambianţă culturală de calitate, menită să aducă rezultate deosebite instituţiei noastre la concursuri şi manifestări culturale”.