O altă întrebare pentru Emil Boc

De Ioan Bîldea, vicepreședinte PNL Cluj-Napoca

Reabilitarea liniei de tramvai din Cluj-Napoca a adus câteva oportunităţi de afaceri pentru regia de transport local a primăriei.Din dezafectarea căii de rulare a tramvaiului au fost obţinute 1.802 tone de şină de tramvai uzată. La solicitarea PNL Cluj-Napoca, municipalitatea a precizat că din această cantitate totală au fost vândute 830 tone, în urma unei licitaţii cu strigare, urmând ca restul de 970 tone să fie valorificate în perioada următoare. Preţul de vânzare a fost de 1.394 lei/tonă. Totuşi, reprezentanţii administraţiei locale nu spun care au fost participanţii la licitaţie şi care a fost firma căreia i-au fost vândute cele 830 tone de şină uzată şi de ce nu s-a organizat până acum licitaţia pentru restul materialelor rămase. Astăzi, şinele ruginesc în depoul RATUC de pe bulevardul Muncii.

Pe lângă şinele uzate si dalele care au fost scoase de pe traseul lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai, în urma săpăturilor de pe strada Oaşului, a fost scoasă de sub asfalt o importantă cantitate de piatră cubică. Ştim că, în perioada interbelică, strada Oaşului a fost pavată cu piatră cubică pe o distanţă de aproape doi kilometri. Totodată, pentru pietonalizarea zonei centrale, Primăria Cluj-Napoca a cumpărat în 2011 piatră cubică la preţul de 499 lei/tonă. Din fonduri publice au fost cheltuiţi 122.000 euro pentru a se achiziţiona piatra cubică necesară refacerii străzilor din zona centrală. La începutul lui septembrie 2012, reprezentanţii municipalităţii spuneau că întreaga cantitate de piatră cubică recuperată de pe traseul liniei de tramvai urmează să fie folosită pentru pavarea noilor zone pietonale din centrul Clujului.

Or în ultimul an în Cluj nu au mai prea fost pavate străzi, ba dimpotrivă, spre exemplu strada Baba Novac, despre care Emil Boc spunea că va devenit o „bijuterie a Clujului” şi va fi redată spaţiului pietonal, a fost asfaltată în întregime. Asta deşi primăria nu putea spune că nu dispune de piatră cubică.
PNL Cluj-Napoca vă solicită, domnule primar Emil Boc, să precizaţi ce s-a întâmplat cu piatra cubică rezultată în urma decopertării străzii Oaşului, cum a fost ea contabilizată, depozitată şi gestionată. În cazul în care aceasta nu a fost valorificată şi a fost depozitată pentru a fi utilizată conform promisiunilor (pentru pavarea noilor zone pietonale) vă solicităm să ne transmiteţi locul unde este păstrată. Vrem să ştim şi cum va fi gestionat acest bun în continuare, având în vedere că în anul 2011 a fost cumpărată deja o importantă cantitate de piatră cubică prin licitaţie, de la una din firmele apropiate de PDL Cluj, Astor Com. În cazul în care piatra cubică găsită pe şantierul liniilor de tramvai a fost vândută, dorim să ştim suma totală obţinută în urma tranzacţiei.

Related posts

Leave a Comment