ARTICOLUL 1 AL CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI NU SE NEGOCIAZĂ!


În curând se vor împlini 94 de ani de la cel mai important eveniment din istoria României şi anume împlinirea celui mai mare deziderat al locuitorilor de pe teritoriul vechii Dacii, prin realizarea României Mari. La nici un secol de la eveniment, fiinţa statului naţional este ameninţată de pericolul federalizării. Discursul marii majorităţi a candidaţilor la alegerile parlamentare, coboară, în acest moment, din sfera utopicului şi a abstractului, căpătând esenţă atunci când aduc în discuţie modificarea Constituţiei şi noua reorganizare teritorială a României.Partidele etnice, vorbesc pe faţă despre „binefacerile” federalizării ţării, în contextul european şi au drept unic scop înlăturarea articolului 1 din Constituţie, care stipulează că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Ba chiar au lansat în spaţiul public ideea de „transilvănean”, pentru a înlocui calitatea de cetăţean român.
Pe de altă parte, indirect, şi o parte din candidaţii români militează pentru desfiinţarea unităţii statului naţional, căzând în capcana „descentralizării”, ca soluţie benefică de absorţie a fondurilor europene pentru dezvoltarea regiunilor, uitând – sau mai degrabă neştiind – că “Soarele pentru toţi Românii de la Bucureşti răsare”.
Pe la sfârşitul anilor 50 ai secolului trecut cineva spunea că “peste harta ţării nu se trece nici cu creionul!”, în timp ce azi epigonii contemporani din partidele politice par a căuta cu disperare soluţii de dezmembrare a statului “naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
Pentru a sublinia nocivitatea ideii de “descentralizare”, aduc în discuţie următorul exemplu: dacă într-o familie se aplică acest concept, şi în virtutea lui soţul şi soţia îşi urmăresc fiecare propriile interese private, ignorând interesul general, familia respectivă se va destrăma, iar cei care au de suferit sunt copiii.
Nu suntem de acord cu aceste teorii lansate în spaţiul public şi atragem atenţia electoratului asupra pericolului care ameninţă fiinţa statului naţional şi unitar Român. De ce nu se federalizează Ungaria?
Articolul 1 al Constituţiei României nu se negociază! Milităm pentru un stat social puternic centrat pe interesul naţional şi implicit, al cetăţeanului, stat care să acţioneze pe baza unui plan naţional de refacere a economiei româneşti, ţinând cont de potenţialul fiecărei zone.
Milităm pentru un stat în care “râca” dintre locuitorii diverselor zone ale ţării şi bucureşteni – inoculată de idea că resursele locale se transferă la Bucureşti şi că foarte puţini bani se întorc înapoi – trebuie să dispară. Pe baza planului de dezvoltare, statul trebuie să administreze resursele, pantru a înlătura discrepanţele dintre regiuni şi a asigura o dezvoltare armonioasă a fiecărei zone.

Related posts

Leave a Comment