22 de producții în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2014

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, între 30 mai şi 8 iunie. Zilele Filmului Românesc la TIFF vor fi prezentate în parteneriat cu Institutul Cultural Român.


Patru lungmetraje vor rula în premieră absolută la TIFF.

Iulia Rugină (Love Building) revine la Cluj cu un alt proiect al Actoriedefilm.ro, Să mori din dragoste rănită, în care un cuplu despărțit decide să asculte pentru o ultimă dată melodia Angelei Similea (care apare în film), înainte de a se sinucide.

Imediat după premiera mondială de la Cannes din cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs, Trece și prin perete, al lui Radu Jude, o adaptare după o povestire de Cehov, va ajunge la TIFF. Surprinzător va fi și Plimbare (r. Mihaela Popescu), în care actrița Valeria Seciu face un rol neașteptat. La Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj mai concurează Cai putere (r. Daniel Sandu), Ela, Panda și Madam (r. Andrei Ștefan Răuțu), și Tatăl nostru, al regizorului clujean Sergiu Lupșe.

Juriul de scurtmetraje va fi format din câștigătorii trofeelor pentru film scurt la festivaluri incluse în programul Operation Kino: Sofia – Pavel G. Vesnakov (premiat și cu trofeul Clermont-Ferrand 2014, cu Pride), Istanbul – Fatih Kızılgök (Nerdesin) și Sarajevo – Cristina Groșan (O vacanță la mare).

Related posts

Leave a Comment