“1 ban pentru pian”, campanie pentru recondiţionarea pianului de la Casa de Cultură a Studenţilor.

Campania “1 ban pentru pian”, este o campanie de strângere de fonduri pentru recondiționarea pianului studenților de la Casa de Cultură.Instrumentul datează încă din anii ‘60, iar vechimea mecanismului intern împiedică păstrarea acordajului pe termen mai lung de cateva zile și aspectul exterior al instrumentului muzical lasă de dorit.

Campania de strângere de fonduri este organizată de Beard Brothers și Jazz Day, iar suma necesară recondiționării pianului Forster este de 2.500 euro.

Doritorii de a contribui la această cauză pot dona fie direct în contul bancar al Asociației Beard Brothers, fie în urna mobilă pe care aceștia o vor aduce pe 22 aprilie 2016 la concertul dedicat Zilei Internaționale a Jazzului de la Casa de Cultură a Studenţilor. De asemenea, 20% din vânzările de bilete de la Ziua Internațională a Jazzului se vor duce către campania “1banpentrupian”; la fel ca și contravaloarea biletelor VIP pentru acest eveniment – 150 lei/bucata.

“1 ban pentru pian este modalitatea prin care noi dorim să îi răsplătim pe cei care ne înfrumusețează viața prin muzică. Oricât de talentat este un artist, fără repetiții, muncă și formare continuă nu o să aibă șanse reale pe piață”, susţine Tudor Vesa, manager Jazz Day.

Vesa a mai precizat că această campanie este un apel la susținerea tinerelor valori locale. E incontestabilă valoarea culturală pe care o are acest pian, pe ale cărui clape și-au format mâna muzicieni cu reputație ai Clujului, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Dima Belinski, Marius Pop sau generații întregi de studenți. Ar fi păcat să-l neglijăm până în momentul în care recondiționarea lui nu ar mai fi posibilă.

„Salutăm inițiativa organizatorilor Zilei Internaționale a Jazzului de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de care dispun studenții care ne calcă pragul zilnic, pentru că studenții de astăzi sunt artiștii de mâine, iar aceast proiect nu este altceva decât o investiție în viitor, care contribuie la un potențial succes al tinerilor artiști formați de scoala clujeană de muzică”, a declarat și Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment