
Luni – „În spatele cortinei” – film documentar de excepție
Afis-Cortina-de-Fier-Cluj_online
Luni, 27 ianuarie, de la ora 18:00, va avea loc proiecția filmului „În spatele cortinei”, la sala Ioan Muslea a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga”, Cluj Napoca. Durata documentarului este de 50 de minute, iar intrarea publicului este liberă. Discuţiile pe marginea subiectului filmului vor continua în aceeași seară, sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri. Proiecția documentarului va fi reluată, marți, 28 ianuarie, ora 21:00, la The Soviet, strada Georges Clemenceau, numărul 2, Cluj-Napoca.
De ce să mergi?
„În spatele cortinei” este primul documentar de lung metraj realizat în condiţii tehnice de excepţie care prezintă instaurarea comunismului în România şi câteva din efectele sale tragice asupra populaţiei. Printre invitații care vor fi prezenți la evenimentele de lansare îi amintim pe: Ruxandra Cesereanu – conferențiar universitar la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, în cadrul Catedrei de literatură comparată și cercetător al universului concentraționar, Radu Preda – lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj, director fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale și Interreligioase (INTER) și Alin Mureșan – producător și scenarist al filmului documentar „În Spatele Cortinei”.
Marți – A venit iarna. Trebuie să ascultăm niște Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile
cantece-de-iarna
Dacă iarna și-a intrat în drepturi, vă invităm să ascultați niște CÂNTECE DE IARNĂ PENTRU TOATE ANOTIMPURILE, spectacolul-concert al Adei Milea, care va fi pus în scenă, marți, de la 19.00, la Teatrul Național.
De ce să mergi
Spectacolul+concert Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile e „răzbunarea“ noastră muzicală care încearcă, într+un mod drăgălaş-sinistru, să le amintească oamenilor că bucuria sărbătorilor nu se rezolvă umplând burţi şi tăind brazi. Umorul negru din texte, melodii, haine şi cearcăne, devine vioi şi jucăuş prin instrumentele de jucărie cu care ne acompaniem. Am constatat că publicul râde straşnic şi ne-am liniştit, adică… am reuşit ca tonul să fie vesel, în ciuda mesajului, a susținut Ada Milea. În prag de sarbatori, un spectacol cu cântece de iarna si cu cântece ale copilariei, interpretate cu mult umor de cei, nu trei, ci cinci Crai de la Rasarit. Si nu doar la instrumente profesioniste, ci si la xilofoane de jucarie, tobe de jucarie, claviaturi in miniatura si alte jucarii cintatoare. Actorii se copilăresc într-un mod fermecător, reuşind să descreţească, pentru o oră, şi cele mai încruntate frunţi.
Citiți lista completă a evenimentelor AICI