Welcome2Cluj.com: 0.03 – 16.03 Şapte evenimente de neratat săptămâna aceasta la Cluj

Site-ul partener Welcome2Cluj.com a realizat o selecție a celor mai interesante evenimente programate în această săptămână la Cluj. Printre acestea, spectacolul Lord of the Dance. Citiți mai jos recomandările pentru această săptămână:Gata cu evenimentele dedicate femeii, săptămâna aceasta este dedicată dansului. Şi aici mă refer la faimosul spectacol al lui Michael Flatley, Lord of The Dance, care este cunoscut în întreaga lume drept cel mai de succes show exprimat prin limbajul universal al dansului. De asemenea, de neratat e spectacolul „Cherchez la femme!” al Companiei Passe-Partout – Dan Puric, care îmbină dansul, pantomima şi teatrul. Săptămâna aceasta avem ocazia să ne întâlnim cu filosoful şi scriitorul H R Patapievici la o conferinţă extrem de interesantă. Vă recomandăm şi o piesă de teatru de Shakespeare, un film românesc de Caranfil şi un spectacol de stand-up comedy cu Nicu Bendea.

Luni – concert Back to Swing cu Marius Mihalache
luni
Concertul Back to Swing cu Marius Mihalache are loc, luni, de la 19.00, la Opera Cluj
De ce să mergi
Concertul BACK TO SWING – Marius Mihalache vă propune intoarcerea la anii ’20 – ’40, la perioada bunei dispoziții, a swingului plin de viață, a pantofilor rupți pe ringul de dans și a ținutelor purtate cu stil. Este o poveste plină de spirit creată de acordurile trupei și strălucirea improvizației individuale a artistului. Vă propunem un concert în care să ne lăsăm hainele râsului înfundat acasă, să ne spălăm chipul cu magia indefinibilă a sunetului țambalului prin parfumul swing-ului de altădată.
Carte de vizită
Marius Mihalache a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani. La 10 ani câştigă primul său premiu la Atena. La 17 ani interpretează la ţambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert şi Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Cel mai important moment din viaţa sa de artist, este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea. Ulterior va cânta in deschiderea a câteva concerte ale acestuia. Marius Mihalache a împărţit scena cu renumiţi artişti precum Gloria Gaynor şi Nina Simone. În 1998 artistul lansează primul său album de etno-jazz Eclipse, urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească. Această perioadă se incheie cu anul 2007. Acum este lansat albumul World Symphony, un experiment muzical în care sunt îmbinate elemente de jazz, etno şi lounge pe acorduri de ţambal, flaut, armonică şi voce. După această perioadă urmează o serie de concerte şi festivaluri în ţară şi în străinătate. De asemenea are o serie de colaborări cu nume importante ale muzicii, cum ar fi Ovidiu Lipan Ţăndărică, Francis Copolla, Steve Vai şi alţii. Tot în această perioadă artistul compune coloanele sonore pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi “Asfalt Tango” (1995), “Filantropica” (2002), “Garcea şi oltenii” (2002), “La urgenţă” (2006), “Ticăloşii” (2007) etc. Anul 2012 marcheză o nouă etapă a evoluţiei artistice a lui Marius Mihalache. Acum ia naştere proiectul Back To Swing – Marius Mihalache. Prin acest nou proiect muzical, îşi propune să aducă în atenţia publicului român, şi nu numai, atmosfera anilor ’20 – ’40, ritmurile swing-ului timpuriu, al începutului jazz-ului.
Marţi- Cum vă place, de Shakespeare
martii
Piesa lui William Shakespeare, cum vă place, va fi pusă în scenă, marţi, de la 19.00, la Teatrul Naţional, în regia lui Peter Uray.
De ce să mergi
Cum vă place (conform titlului original, As You Like It) este una din piesele dramaturgului englez William Shakespeare, fiind concepută ca una din comediile sale pastorale. A fost probabil scrisă în 1599 sau la începutul lui 1600. Personaje importante sunt Rosalind, Touchstone și Orlando. Acțiunea piesei este situată într-un ducat din Franța, dar majoritatea acțiunii are loc într-un loc vag definit doar ca “Pădurea Ardenilor” (conform Forest of Arden), care este un toponim pentru o pădure apropiată de orașul natal a lui Marelui Will, Stratford-upon-Avon. Ediția Oxford a operei integrale a lui Shakespeare raționalizează această discrepanță geografică asumând că Arden este o anglizare a regiunii împădurite Ardennes din Belgia și că variația în ortografiere ar reflecta această interpretare. Alte ediții ale operelor lui Shakespeare mențin ortografierea ‘Arden’, din moment ce poate fi argumentat (și pe drept cuvânt) că genul respectiv de comedie pastorală descrie o lume fantastică în care detaliile geografice sînt irelevante sau intenționat făcute vagi.
Distribuția:
Radu Lărgeanu, Cristian Rigman, SilviusMihail Onaca, Cristian Grosu, Cătălin Filip, Miron Maxim, Cătălin Codreanu, Matei Rotaru, Irina Wintze, Enikő Györgyjakab (Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca), Sânziana Tarța, Anca Hanu, Diana Buluga, Flavia Giurgiu (Teatrul Municipal Turda), Mădălina Ciotea (Teatrul „Anton Pann“ Râmnicu Vâlcea), Angelica Nicoară, Patricia Brad, Alexandra Tarce, Mădălina Ciotea, Miriam Cuibus, Diana Buluga
Miercuri – Lord of the Dance la Cluj
lord-of-the-dance
Spectacolul Lord of the Dance are loc miercuri, de la 20.00, la Sala Sporturilor “Horia Demian”.
De ce să mergi
Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania aduce la Cluj-Napoca cel mai bun spectacol de dans din lume: Lord of The Dance. Faimosul spectacol al lui Michael Flatley, pe care cei de la The Los Angeles Times îl numeau „show time extravaganza”, ajunge din nou la Cluj pentru un show memorabil marca Lord of The Dance. Spectacolul de sunet și imagine care este cunoscut în întreaga lume drept cel mai de succes show exprimat prin limbajul universal al dansului, prezintă defapt o uniune de folclor irlandez bazat pe lupta dintre bine și rău.
Povestea Lord of The Dance urmărește aventura protagonistului care luptă împotriva personajului negativ „Don Dorcha” acesta din urmă fiind prins în încearcarea de a pune stăpânire pe Planeta Irlanda. „Lord of The Dance” reușește în final să își demonstreze statutul de erou și câștigă lupta cu ajutor din partea unui spiriduș, în timp ce în paralel se desfășoară o altă poveste prezentată în pași de dans, o poveste care pune în antiteză iubirea și dorința.
Ani la rând, renumitul dansator Michael Flatley a muncit și a gândit un show care reușesște să uimească azi prin precizia și măreția prezentată. Show-ul propriu-zis ascunde ore în șir de muncă și efort fizic, ce depășesc de multe ori limitele corpului uman. Însă devotamentul membrilor trupei de dans îi împinge pe aceștia spre reușită, astfel că uralele și aplauzele de la final șterg orice durere adunată pe parcursul repetițiilor. Povestea show-ului Lord of The Dance a inceput pe 2 Iulie 1996 la The Point Theatre în Dublin, unde Michael Flatley a organizat un spectacol grandios în doar 8 săptămâni. Întreg publicul a răsunat pe ritmurile irlandeze și au dus vorba spectacolului lui Flatley mai departe, acesta devenind cel mai comentat show de pe întreaga scenă artistică.
Azi spectacolul oferă senzații unice și fură ochii spectatorilor cu precizia dansatorilor și cu un show ce combină cu măiestrie dansul, muzica, luminile și elementele pirotehnice. Pe lângă aceste detalii, „Lord of The Dance” este spectacolul care de mai bine de 11 ani a reușit să își mențină titulatura de cel mai bun spectacol de dans din lume.

Citiți restul recomandărilor AICI

Related posts

Leave a Comment