Viitorul continutului audiovizual, tema de dezbatere la InfiniTIFF

InfiniTIFF revine cu o a 3-a ediţie, programată în perioada 1-8 Iunie 2019, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, iar anul acesta secţiunea este dedicată viitorului conţinutului audiovizual. ”Împreună cu invitaţi internaţionali, încercăm să definim modul în care transformările digitale şi tehnologiile disruptive ale momentului influenţează nu doar mobilitatea publicului şi modul în care comunică acesta, ci şi cultura şi divertismentul, ca domenii integrale. Programul include infiniTIFF Summit, o conferinţă de jumătate de zi despre producţia virtuală si viitorul muncii, şi infiniTIFF Workshop, un eveniment colaborativ cu participarea stakeholderilor locali din diferite industrii. În plus, zona de VR Cinema va include şi la această ediţie o selecţie generoasă de filme, producţii recente dar şi câteva „clasice””, spun organizatorii.

În acest sens, infiniTIFF Workshop caută să exploreze în profunzime nevoile şi aspiraţiile principalilor actori locali implicaţi în producţia audiovizuală. Pentru o jumătate de zi, pe data de 2 iunie, antreprenori vizionari, factori decizionali din artă, cultură şi mediul academic din Cluj, vor explora oportunităţi antreprenoriale şi forme de colaborare interdisciplinară în producţia audiovizuală. Rezultatul va fi Manifestul infiniTIFF, un document cu direcţii de acţiune clare pentru autorităţi, creativi şi antreprenori, care va fi prezentat şi supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit.

 

Programat pentru 6 iunie, la Centrul de conferinţe Platinia, infiniTIFF Summit se adresează profesioniştilor din cinematografie, business, IT, tehnologie şi design. Printre invitaţii speciali ai conferinţei se numără Guido van Nispen, editorul think-tank-ului Silicon Valley i4j, Jean-Colas Prunier, fondator PocketStudio şi expert mondial în dezvoltare de software pentru producţia de filme digitale, Mikael Windelin, producător independent şi specialist VFX, Hermione Flynn şi David Bennet, fondatori Mimic Production şi pionieri în industria 3D, alături de Anamaria Vrabie şi Ovidiu Cîmpean (Cluj), cele două forţe din spatele proiectului european Cluj Future of Work, care analizează evoluţia locurilor de muncă şi a competenţelor profesionale în economia locală.

Related posts

Leave a Comment