
Remus Lăpușan crede că noul parc industrial va fi atractiv pentru investitori, în condițiile în care a început construirea Autostrăzii Turda – Sebeș, care va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Coridorul IV Pan-European, precum și a tronsoanelor Câmpia Turzii – Ogra și Ogra – Târgu-Mureș din Autostrada Transilvania.
Consilierul județean PSD a mai afirmat că deja există investitori din Spania și din Portugalia, care ar dori să creeze la Câmpia Turzii unități de producție pentru componentele auto. De asemenea, Remus Lăpușan a mai afirmat că noul parc industrial ar putea adăposti și combinatul social, aflat în curs de constituire cu ajutorul fondurilor europene.
Câmpi Turzii se confruntă cu o rată mare a șomajului, după ce combinatul siderurgic din localitate și-a redus drastic activitatea, iar parcul industrial Reif nu a reușit să îi atragă pe investitorii scontați, din cauza prețurilor foarte mari cerute pentru teren. De fapt, conducerea Reif și Primăria Câmpia Turzii se află în conflict deschis, pentru că autoritățile locale acuză compania germană că nu și-ar fi respectat obligațiile asumate prin contractul de concesiune pentru terenul pe care a fost creat parcul industrial privat.
Remus Lăpușan a declarat că va sfătui autoritățile locale să creeze o societate proprie pentru administrarea parcului industrial privat și a declarat că, probabil, societatea Tetarom, aflată în subordinea Consiliului Județean, va acorda asistență noului parc industrial.