
Acuzat de Sorin Ovidiu Vîntu că ar face presiuni asupra magistraţilor, preşedintele Traian Băsescu s-a simţit… umilit.
[b]]”Nu încercaţi să vă umiliţi preşedintele care vă reprezintă oriunde, în baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii, fie că e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut să fure”[/b, le-a spus Traian Băsescu jurnaliştilor aflaţi la Aeroportul Henri Coandă.
„Plecaţi de la premisa că aveţi un preşedinte care se respectă, care niciodată n-o să spună unui judecător – judecă aşa, care niciodată n-o să-i spună unui procuror – ia-l pe cutare. Asta se făcea în alte vremuri!”, a continuat preşedintele.
Şeful statului spune că alţii trebuie să dea socoteală pentru faptele lor.
„Trebuie să răspundă cel care a furat banii de la FNA, de la FNI. Trebuie să răspundă în faţa legii că a furat vreo 300 de mii de români.
Reporter: totuşi a fost eliberat.
– Da. Eu nu am spus că trebuie judecaţi în stare de arest”, a spus şeful statului.
Anterior acestor declaraţii, în timpul conferinţei susţinută la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a răspuns sec atunci când a fost întrebat despre aşa-zisul sprijin cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu la referendumul din 2007.
[b]]”Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat cred că faceţi o greşeală. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat”,[/b a spus Băsescu.
Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat zilele trecute că Traian Băsescu i-ar cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. Omul de afaceri a declarat că reprezentanţi ai preşedintelui i-ar fi cerut să cedeze o parte din trustul său media, însă a refuzat. Şi tocmai acest refuz ar fi dus la o serie de controale în trustul condus de Vîntu, culminând cu arestarea sa.
Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit, joi seară, arestul de la Cercetări Penale, după ce judecătorii Curţii de Apel au admis recursul avocaţilor. Omul de afaceri nu a dorit să facă vreun comentariu.