Tabăra financiară organizată de Colegiul Mikó Imre s-a încheiat


Tabăra educaţională de primăvară organizată de Colegiul Mikó Imre, în localitatea apuseană Rimetea, s-a încheiat. Ca în fecare an, cei care au decis să îşi petreacă patru zile în sânul naturii, pe perioada 14-17 aprilie 2011, s-au ales, pe lângă toate surprizele pregătite de organizatori, cu multe cunoştinţe ce îi vor ajuta în domeniul în care vor profesa.Activitatea din acest an a fost realizată în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi a avut ca temă „Riscurile sistemelor macrofinanciare”. După prezentarea teoriei, studenţii au rezolvat probleme practice, pentru a înţelege mai bine cum se aplică noţiunile învăţate. S-a discutat despre activitatea Gărzii Financiare, despre evoluţia şi structura pieţei de capital european, precum şi despre rolul sectorul financiar în competitivitatea naţională.

Coordonatorul ştiinţific al taberei a fost dr. Szeles Nóra, membru onorific al Colegiului „Heller Farkas” din Budapesta şi lector în cadrul Facultăţii „Corvinus”, din Budapestea. Printre participanții s-au numărat studenți și profesori atât din România, cât și din Ungaria.

S-a încercat combinarea plăcutului cu utilul. Astfel, pentru ca participanţii să se cunoască mai bine, tabăra a debutat cu jocuri interactive. Din cauza vremii nefavorabile activităţile distractive din aer liber au fost anulate, dar organizatorii au reuşit să compenseze acest inconvenient.

În cadrul deschiderii oficiale, dr. Juhász Jácint, prodecan responsabil pentru linia maghiară din cadrul FSEGA a declarat că această tabără este cel mai vechi şi cel mai cunoscut eveniment a educaţiei superioare maghiare din Cluj-Napoca.

Discursurile au fost ţinute în limba maghiară, doar unul dintre invitaţi a încălcat „cutuma” şi a ţinut o prezentare despre negociere, în limba engleză. În urma discuţiilor purtate cu unii invitaţi în cadrul „Szakkoli Café”, studenţii au fost sfătuiţi şi încurajaţi să înveţe limbi stăine, mai ales pentru a cunoaşte terminologia specială pentru domeniului lor de studii.

Printre invitaţii s-au numărat: dr. Száz János, profesor la Facultatea de Economie, specializarea Finanţe din Budapesta; dr. Szász Károly, membru în comisia de conducere a Autorităţii Bancare Europeane (EBA-European Banking Authority), membru în comisia de supraveghere a Autorităţii Bancare Europeane (EBA) şi a Asociaţiei Europene de Vânzări şi Marketing (ESMA-European Sales and Marketing Association); dr. Garamhegyi Ábel, profesor universitar. Acesta din urmă a predat la London School of Economics şi în Olanda, a fost secretar de stat, a primit titlul de „Cel mai tânăr om de ştiinţă al anului” oferit de Academia Ungară. În prezent acesta este actual consilierul economic al primului ministru ungar.

Related posts

Leave a Comment