Campania bloggerilor clujeni care vor salvarea Muzeului Farmaciei nu a rămas fără răspuns. Consilierul județean PNL, Mihai Szeplekan, a anunțat că va propune administrației județene să contribuie la răscumpărarea sediului Muzeului Farmaciei.El a declarat că este important ca acest obiectiv să fie salvat, pentru că, pe de o parte, are o importanță simbolică deosebită pentru comunitatea locală, iar pe de altă parte, el poate atrage numeroși turiști, care vor genera un flux financiar care va contribui la creșterea economiei locale, iar prin taxele plătite de operatorii din turism, Consiliul Județean își va recupera această investiție.
Anunțul consilierului județean vine la câteva zile după ce Ministerul Culturii și Patrimoniului Național a numit o comisie care se va ocupa de negocierea răscumpărării Casei Hintz, în care funcționează Muzeul Farmaciei. Comisia este condusă de directorul Direcției Județene de Cultură și Patrimoniu Național, Leonard Horvath.
Casa Hintz, situată la intersecția dintre Piața Unirii și strada Regele Ferdinand I este unul dintre cele mai frumoase imobile din centrul vechi al orașului. Din anul 1573, în această casă a funcționat o farmacie. În secolul al XIX-lea, casa, împreună cu farmacia, a ajuns în poprietatea familiei Hintz. În anul 1948, comuniștii au naționalizat farmacia, pe care au închis-o, iar ulterior a apărut în acel spațiu Muzeul Farmaciei, un unicat în România. Muzeul păstrează mobilier și instrumentar original din secolul al XVI-lea, precum și rețete ale unor leacuri medievale, printre care faimosul praf de mumie. În prezent, muzeul funcționează ca o secție a Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei. Directorul muzeului, Carmen Ciongradi, spune că Muzeul Farmaciei este o nestemată culturală a Clujului care trebuie salvată. Casa Hintz a fost restituită moștenitorilor fostului proprietar, care ar fi de acord, însă, să o vândă autorităților. Celalalte camere ale Casei Hintz, în afara celor care adăpostesc Muzeul Farmaciei, ar urma să fie afectate unor scopuri culturale.