Tinerii cercetători din domenii precum medicina, nutriția, sociologia ori antropologia pot beneficia de două burse în valoare totală de 150.000 de lei, pentru a studia efectele consumului de bere asupra sănătății omului. Bursele sunt oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.Cererile de finanțare a proiectelor de cercetare pot fi descărcate de pe site-ul www.beresanatatenutritie.ro. Proiectele pot fi realizate și de echipe compuse din mai mulți cercetători, până în 31 ianuarie 2014.
Primul studiu finalizat, de o tânără din Iași, a relevat efectele pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei. Corina Aurelia Zugravu, reprezentanta Centrului, a precizat că acest consum înseamnă 660 de mililitri de bere pe zi pentru un bărbat și jumătate din această cantitate pentru o femeie. Ea a mai precizat că viitoarele studii care vor fi publicate vor demonta și mitul urban care spune că berea îngrașă.
„Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost câștigător al primei ediții a burselor noastre și credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atenția publicului larg și a comunității medicale informații valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum așteptăm cu nerăbdare și rezultatele proiectului câștigător al celei de-a doua ediții, cu speranța că vom reuși să completăm cu date relevante cercetările desfășurate în întreaga lume pe tema berii. Între timp, însă, ne bucurăm să anunțăm startul unei noi perioade în care pasionații de cercetare de la noi din țară își pot trimite proiectele pe adresa Centrului nostru, așa că vreau să le urez succes și putere de muncă tuturor celor care vor aplica ediția aceasta”, declară Dr. Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.