Concret, inspectorii de integritate au descoperit că, în perioada în care era consilier local, Steluţa Cătăniciu a fost şi avocat al unei firme care avea un litigiu cu Consiliul Local Cluj-Napoca. Agenţia Naţională de Integritate a cerut deja vacantarea locului de deputat al Steluţei Cătăniciu.
În locul ei ar urma să devină deputat consilierul local Adrian Mureşan. Steluţa Cătăniciu va avea interdicţia să ocupe, în următorii trei ani, o funcţie publică.
Şefa ALDE Cluj a fost consilier judeţean, consilier local şi deputat. Steluţa Cătăniciu a trecut prin mai multe partide şi are profilul unui veritabil traseist politic. Ea a deţinut funcţii de conducere în PD, PDL, PNL şi PLR, partid care a fuzionat cu PC şi a rezultat ALDE. În trecut, ea a fost asociată în acelaşi cabinet de avocatură cu actualul preşedinte al PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, care i-a devenit adversar politic. De asemenea, Steluţa Cătăniciu a avut dispute cu liberalii clujeni în perioada în care era membru PNL. În ALDE, ea s-a remarcat în special prin conflictele pe care le-a avut cu liderii proveniţi din fostul PC. Fostul deputat Mircea Irimie a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de deputat. De asemenea, a fost tras pe linie moartă fostul secretar de stat Leonard Horvath, copreşedinte al organizaţiei municipale a ALDE. Steluţa Cătăniciu a refuzat să accepte candidatura lui Leonard Horvath pe un loc eligibil pe lista de consilieri locali sau de consilieri judeţeni. Steluţa Cătăniciu şi Mircea Irimie au fost artizanii unor decizii proaste la alegerile locale. ALDE nu a avut un candidat propriu la Primărie. La Consiliul Local a mers în alianţă cu PSD şi a primit un singur mandat de consilier local. La Consiliul Judeţean, unde ALDE a mers pe cont propriu, acest partid nu a reuşit să intre în Consiliu. De asemenea, ALDE a suferit eşecuri usturătoare la alegerile locale din mai toate oraşele din judeţ. Faptul că, la Cluj-Napoca, alegătorii ALDE au fost nevoiţi să caute trei sigle diferite pe buletinele de vot pentru primar, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean a dus la confuzii şi la pierderea unui număr însemnat de voturi. Biroul Municipal al ALDE Cluj-Napoca votase împotriva acestei strategii, însă Steluţa Cătăniciu şi-a impus în forţă punctul de vedere.
Steluţa Cătăniciu a fost aleasă deputat în 2012 şi a primit un nou mandat parlamentar în 2016. În cei cinci ani în care a activat în Parlament, fostul deputat de Cluj s-a remarcat prin absenţa totală din viaţa publică a Clujului. Singurele conferinţe de presă pe care le-a ţinut Steluţa Cătăniciu au fost cele din campabiile electorale. În Parlament, singura ocazie cu care s-a remarcat a fost agresivitatea cu care a atacat-o pe Cristina Guseth, care era propunerea lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei. Steluţa Cătăniciu, un avocat fără realizări profesionale notabile, a desfiinţat-o pe candidatul la postul de ministru al Justiţiei doar pentru faptul că nu avea studii juridice, deşi organizaţia pe care o conduce Cristina Guseth, Freedom House, coorodonează unele dintre cele mai bune programe de pregătire profesională a magistraţilor.
Nici celălalt copreşedinte ALDE nu mai este parlamentar. Mircea Irimie, care a suferit un eşec drastic la alegerile locale pentru Primăria Turda, a fost numit doar secretar de stat în cadrul Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, deşi, anterior, el fusese în cărţi pentru postul de ministru al Turismului.