„Shakespeare in love” şi primul Concert Educativ din acest an la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania” îi invită pe clujeni, pe cei mari, la un Concert vocal-simfonic intitulat sugestiv „Shakespeare in love” şi alte poveşti de iubire, iar pe cei mici, la primul Concert Educativ din acest an.
Vineri, 14 februarie, de la ora 19, pe scena Colegiului Academic, Orchestra şi Corul Filarmonicii, alături de baritonul Florin Estefan, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea, vor interpreta arii şi coruri din opere semnate de Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Otto Nicolai, pe librete inspirate din Shakespeare, şi cunoscuta Suită simfonică Seherezada de Nikolai Rimski-Korsakov. O dedicaţie pentru toţi melomanii îndrăgostiţi.
Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 12, în sala Studio a Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”, Corul Filarmonicii alături de maestrul Cornel Groza şi dirijorul Matei Pop, pregătesc primul Concert Educativ din acest an, cu lucrări semnate de Dan Voiculescu, Tudor Jarda, Simeon Nicolescu, Gheorghe Danga, Alexandru Paşcanu, Enrique Fabrez, Julio Dominquez şi Orlando di Lasso.
Concertele educative fac parte din obiectivele Filarmonicii încă de la înfiinţarea instituţiei. Ele au luat forme diferite, de la un directorat la altul, scopul lor însă a fost mereu acelaşi: de a „creşte” şi de a forma publicul de mâine. Spectacolele au fost uneori denumite „Concerte educative”, „Concerte pentru tineret” sau „Concerte de familie”, realizând genul acesta de evenimente în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub egida programului de muzică clasică pentru copii, Do, Re, Mi, start!. Din anul 2004 dirijorul Matei Pop prezintă aceste concerte, încercând o formulă interactivă, stimulând micii spectatori la dialog şi trezindu-le apetitul pentru muzică.
Filarmonica de Stat „Transilvania” menţine aceeaşi abordare a acestor concerte, precum cea din stagiunea anterioară (2012-2013), şi anume implicarea tuturor ansamblurilor instituţiei: Cvartetul Transilvan, Corul şi Orchestra Filarmonicii. Prin acest lucru, se încearcă trezirea interesului micilor spectatori pentru o varietate cât mai mare de genuri muzicale, sensibilizarea lor, nu numai la genul simfonic sau la cel coral „a cappella”, ci şi la muzica de cameră.

Vineri, 14 februarie, ora 19
Colegiul Academic
„Shakespeare in love” şi alte poveşti de iubire
20 lei preţ întreg/ concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/ concert

Sâmbătă, 15 februarie, ora 11
Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”
Concert educativ
5 lei/ concert – preţ unic

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii de luni până joi între orele 10-16 sau vineri între orele 10-14, precum şi cu o oră înainte de concert, la Colegiul Academic (Casa Universitarilor). În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14.

Related posts

Leave a Comment