Rusia oferă Transnistriei 100 mln dolari asistenţă umanitară

În viitorul apropiat în Transnistria va sosi asistenţă umanitară financiară din Rusia, a declarat în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 17 februarie, liderul regiunii transnistrene Igor Smirnov, transmite transmite corespondentul Info-Prim Neo din Tiraspol.Potrivit lui Smirnov, acordul privind oferirea unei astfel de asistenţe a fost încheiat în timpul contactelor sale cu conducerea Federaţiei Ruse de la sfarsitul anului trecut.
Rusia va acorda asistenţă în valoare de aproximativ 100 milioane dolari, prima tranşă fiind aşteptată din zi în zi.
Mijloacele vor fi direcţionate pentru susţinerea pensionarilor, altor categorii dezavantajate, precum şi pentru realizarea diferitor proiecte sociale.
Ministerele Economiei şi Finanţelor au fost însărcinate de cu pregătirea programelor respective, a declarat Igor Smirnov.
La mijlocul anului, Federaţia Rusă a promis Republicii Moldova un credit de jumătate de miliard de dolari, ca ulterior să reducă promisiunea la 150 milioane dolari.
Recent, prim-ministrul moldovean Vlad Filat a anunţat că creditul de 150 milioane de dolari oferiţi de Rusia Republicii Moldova nu mai este valabil, pentru că banii au fost bugetaţi de parlamentul Rusiei pentru anul trecut. Ca să obţină un credit în anul curent, Republica Moldova urmează să prezinte Federaţiei Ruse noi proiecte pentru care solicită creditare.

Related posts

Leave a Comment