Pamflet: Noi oportunităţii pe piaţa muncii


Semnale vin şi din străinătate. Potrivit agenţiei Reuters, în Noua Zeelandă, reprezentanţii unei companii de pompe funebre au depistat un astfel de jelitor calificat. În medie, omul participa la patru înmormântări pe săptâmână, pentru a se hrăni pe gratis. Mai mult, el pleca de la tristele evenimente cu plase pline cu mâncare.
Din păcate, reprezentanţii firmei de pompe funebre, după ce au observat că bărbatul este prezent la majoritatea înmormântărilor pe care le organizează, i-au făcut o poză şi au distribuit-o la mai multe publicaţii din zonă pentru a-l identifica. Potrivit acestora, bărbatul care are în jur de 40 de ani era “foarte politicos, liniştit şi încerca să nu iasă în evidenţă”. Aşadar, iată că avem şi profilul moral al potenţialului “jelitor calificat”, precum şi codul etic profesional al acestuia.

Pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite în care un “jelitor calificat” este izgonit de la “locul de muncă” de rudele decedatului, solicit domnului ministru al educaţiei Daniel Funeriu (coincidenţă?), să pună la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) un număr nelimitat de certificate de calificare semnate şi ştampilate în alb, care să fie apoi distribuite în teritoriu, pentru a ajunge la potenţialii candidaţi. De asemenea, solicit domnului ministru al finanţelor, Sebastian Vlădescu, să stabilească un preţ de achiziţie al respectivului certificat ţinând cont de posibilităţile materiale ale solicitantului, şi să păstreze cota unică de impozitare de 16% pentru farfuria de sarmale, friptură şi colăcei. Propun ca acest noi impozit prelevat din meniul de înmormântare dobândit de jelitorul calificat să fie direcţionat spre domnul ministru al sănătăţii Ceca Attila pentru a soluţiona lipsa alimentelor din spitale.

Related posts

Leave a Comment