În nordul Ungariei, în apropiere de frontiera cu România, apărut un adevărat Triunghi de Aur au turismului balnear. Este vorba de stațiunile Hajduszoboszlo, Debreczen și Nyiregyhaza. Cei mai numeroși turiști străini atrași de aceste stațiuni sunt cei români. Tocmai de aceea, autoritățile maghiare doresc să consolideze parteneriatul cu România și să promoveze la pachet stațiunile maghiare cu orașele românești, într-o ofertă regională care să îi atragă pe turiști din Germania, din Italia sau din Israel.După o perioadă de scădere, provocată de criza economică, a început din nou să crească interesul turiștilor români pentru stațiunile din Ungaria. Românii de află pe primul loc în clasamentul celor mai numeroși turiști străini în stațiunile termale din nordul Ungariei. În privința clasamentului după numărul de nopți petrecute în hotelurile și pensiunile din Ungaria, românii ocupă locul al treilea, după germani și după polonezi, spune primarul orașului Nyiregyhaza, Ferenc Kovacs.
Dezvoltarea turistică poate fi accentuată prin dezvoltarea unor parteneriate româno-maghiare, prin intermediul cărora românii să fie invitați să descopere Ungaria, iar maghiarii România. De asemenea, comunitățile locale din cele două state pot crea oferte comune pentru turiștii occidentali sau pentru cei din țări precum Israelul ori ale țări din afara Uniunii Europene, este de părere consulul general al Ungariei la Cluj, Janos Magdo.
Autoritățile locale din Ungaria și din România speră că vor reuși să atragă împreună fonduri europene din bugetul alocat pentru intervalul 2014 – 2020. Deja, maghiarii au reușit să atragă fonduri importante în domeniul turistic, cu ajutorul cărora au reabilitat cele trei stațiuni din Triunghiul de Aur, în așa fel încât sunt puse în valoare apele termale din regiune.