Începe şcoala în unităţile de stat. Cele private au început cursurile de două săptămâni

„Este responsabilitatea mea să mă asigur că elevii si profesorii învață şi predau în fiecare zi intr-un mediu bazat pe respect, responsabilitate, creativitate și excelență. De aceea, recrutăm cei mai buni profesori şi continuăm să investim în dezvoltarea campusului”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College. Mr. Harry a început anul şcolar cu foarte mult entuziasm, ceea ce a avut un impact imediat asupra elevilor, care aşteapta cu nerăbdare orele de chimie. “Îmi doresc foarte mult să stârnesc interesul elevilor şi să motivez măcar câţiva dintre ei să aleagă o profesie ce ţine de domeniul ştiinţelor. Îmi aduc aminte că, în cazul meu, interesul pentru chimie a aparut în jurul vârstei de 15 ani şi îmi dau seama ce rol important joacă profesorii în încurajarea înclinaţiilor copiilor înspre anumite domenii. Sunt foarte entuziasmat de ceea ce am reuşit să construim la Transylvania College. Centrul de Stiinţe a apărut din dorinţa de a le oferi elevilor spaţii dedicate fizicii, chimiei şi biologiei în care ei să poată aplica imediat în practică ceea ce învaţă în timpul orelor, să li se ofere ocazia de a face experimente de mai multe ori pe săptămână. În felul acesta orele de chimie, fizică sau biologie devin mult mai relevante şi mai atractive” a completat domnul profesor.

Dotările şi mediul de învăţare sunt apreciate şi de către doamna profesor de limba engleză Meda Lupaş. „Mediul de aici îmi aduce aminte de şcolile foarte bune din Statele Unite, unde am avut privilegiul să predau timp de 9 ani. Îmi place că aici funcţionează foarte bine comunicarea între profesori-elevi-părinţi şi că feedback-ul oferit de elevi este luat în considerare de către profesori. Ca şi viziune, nu ne mai raportăm doar la ce se întâmplă în România, sau în Europa, ci ne aliniem unor standarde globale,” a punctat doamna profesor.

Impresiile dascălilor care au şi experienţa predării în sistemul de stat scot în evidenţă punctele forte ale şcolii. Doamna profesor Mihaela Romaniuc a predat limba engleză la Transylvania College timp de 6 ani, înainte de a se reloca la Satu Mare cu familia in 2011, unde a predat timp de 3 ani într-o şcoală de stat. Acum, proaspăt revenită la Cluj, la Transylvania College, a mărturisit că se simte împlinită cu adevărat ca şi dascăl în această şcoală. Aici, datorită faptului că se lucrează cu colective mai mici, iar predării limbii engleze îi sunt alocate multe ore pe săptămână, poate vedea progrese importante la fiecare elev şi poate lucra diferenţiat cu fiecare în parte. În plus, beneficiază de resurse, de materiale didactice şi dotări de cea mai bună calitate, de oportunităţi şi programe care o ajută să progreseze profesional.

Doamna profesor Cosmina Mocanu, care a predat 4 ani la o şcoală din Cluj-Napoca, iar de 6 ani predă limba română la Transylvania College, la clasele de gimnaziu, este de părere că “marele plus al acestei şcoli constă în dedicarea şi devotamentul celor care aleg să muncească aici, pentru a-i pregăti pe tineri să înfrunte cu succes provocările societăţii de mâine. Profesorii nu sunt doar dascăli, sunt îndrumători şi consilieri, asigurând atât dezvoltarea academică, cât şi cea personală a copiilor. Profesorii reuşesc astfel să valorifice la maximum potenţialul fiecărui elev, să îi crească stima de sine, astfel încât fiecare se simte motivat şi împlinit. Acest fapt este reflectat şi de rezultatele pe care elevii le obţin, Transylvania College clasându-se pe locul doi pe judeţ în urma rezultatelor obţinute la evaluarea naţională.”

Doamna profesor Iulia Brătfălean-Igna are o experienţă de 14 ani în sistemul de învăţământ de stat, iar la Transylvania College predă de 12 ani. “Îmi place în mod deosebit să predau la clasele de liceu, iar curriculum-ul Cambridge e foarte bine structurat, cu obiective clar formulate, punând foarte bine în valoare aplicabilitatea matematicii în diverse domenii. În felul acesta orele de matematică devin mult mai atractive pentru elevi, ei reuşind să înţeleagă imediat o aplicaţie a unui concept matematic foarte abstract. Nu acelaşi lucru se întâmplă în programa naţională, care este focusată foarte mult pe partea teoretică. Îmi place foarte mult atmosfera care se crează la orele de matematică: serioasă, dar în acelaşi timp degajată. Elevilor nu le e frică să pună întrebări şi câştigă încredere în potenţialul lor. Acest curriculum pe care îl predăm la liceu ne oferă posibilitatea de a folosi resurse foarte actuale, care sunt utilizate de către specialişti în domeniu la nivel mondial. Un examen Cambridge la matematică e gândit astfel încât să provoace elevii, să-i stimuleze, să-i pregătească la un nivel care este chiar mai avansat decat cerinţele bacalaureatului românesc. Elevii noştri, care susţin la finalul liceului examene Cambridge la toate disciplinele studiate (n.r. predarea se face in limba engleză la toate materiile în acest liceu) sunt foarte bine pregătiţi şi obţin rezultate excepţionale, ei devenind astfel candidaţi foarte atractivi pentru şcoli de elită din întreaga lume. Cei care doresc îşi pot continua studiile în România, diplomele Cambridge fiind echivalente ale bacalaureatului, recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale,” a precizat doamna profesor Brătfălean-Igna.
Cei interesaţi să afle mai multe detalii despre programele oferite la Transylvania College, despre modul de predare şi performanţele elevilor de aici, se pot programa pentru a vizita şcoala, sau chiar pentru a participa la ore. Programările se fac contactând departamentul de înscrieri, printr-un mesaj trimis la inscrieri@transylvania-college.ro.

Related posts

Leave a Comment