Ministerul Economiei a declarat situaţie de urgenţă din cauza gerului

Furnizarea gazelor către populaţie ar putea fi afectată din cauza temperaturilor extrem de scăzute.
Reprezentanţii Ministerului Economiei au decretat stare de urgenţă, dar susţin că vor lua măsuri ca populaţia să fie cât mai puţin afectată.
”Tot ce se poate trece pe păcură va trece pe păcură chiar dacă costurile sunt mai mari. Am cerut celor din industrie să reducă consumul de gaz. Prognozăm o creştere a costruilor cu aproximativ 30%”, a declarat Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei.
”Începând cu data de 25 ianuarie 2010, ora 14:15, Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale a decis să ia măsurile operative necesare pentru situaţii de urgenţă. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, oprirea furnizării gazelor naturale pentru consumatorii întreruptibili si, pe de altă parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite S.N.T.G.N. TRANSGAZ să gestioneze operativ sistemul, astfel încât populaţiei să i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, căldurii şi apei calde în condiţii de siguranţă”, anunţă Ministerul Ecoonomie într-un comunicat.
Situaţia de urgenţă este eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care, prin amploare şi intensitate, ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şsi mijloacelor implicate.

Related posts

Leave a Comment