Miercuri, zi de foc pentru România şi Bulgaria. Comisia Europeană va prezenta rapoartele MCV pentru cele două ţări

Rapoartele privind progresele României şi Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) vor fi prezentate miercuri. Tot atunci, Comisia Europeană va adopta cele două rapoarte.

România şi Bulgaria au de trecut o nouă probă de foc: miercuri, Comisia Europeană va adopta rapoartele privind progresele înregistrate de România și Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Spre deosebire de Bulgaria, România a avut un raport suplimentar în ianuarie anul trecut, în timp ce ultimul raport referitor la progresele vecinilor din sud a fost prezentat în vara anului 2012. “Intenţia Comisiei Europene este să adopte noile rapoartele în cadrul MCV pentru Bulgaria şi România miercuri. Rapoartele sunt construite într-un mod diferit, întrucât pentru Bulgaria este o perioadă mai lungă. În cazul României, este vorba despre un an care va analizat. Comisia Europeană va discuta aceste chestiuni miercuri şi vor fi făcute publice, sperăm, miercuri dimineaţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
Comisia Europeană a stabilit abia azi ziua în care vor fi prezentate rapoartele Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Explicaţia dată de Gray este că miercuri, ziua în care sunt făcute publice de regulă aceste documente, este în această săptămână una extrem de încărcată.

Related posts

Leave a Comment