Medvedev și Putin, sub impresia amintirilor

În ultimele zile liderii Rusiei își deapănă amintirile în cadrul evenimentelor publice la care i-au parte. Șeful statului rus Dmitri Medvedev și premierul Vladimir Putin au intrat sub zodia amintirilor și au dezvăluit care au fost primele locuri de muncă și caracterul lor.Între măturător și președinte
Președintele rus Dmitri Medvedev a vorbit în cadrul unei ceremonii de înmânare a distincţiilor de stat despre primul său loc de muncă care ar fi fost cel de măturător când era student.
“În dreptul primului loc de muncă înregistrat în cartea mea de muncă este menţionat – “măturător”, iar ultimul este cel de preşedinte, în prezent. Într-adevăr, am fost măturător, am lucrat când eram student, atunci şi mi-au eliberat cartea de muncă”, a spus preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev. În cadrul unei ceremonii speciale organizate la Kremlin, preşedintele Federaţiei Ruse a înmânat 40 de distincţii de stat.

Putin nu a fost un spion tâmpit
În schimb, la întâlnirea avută cu cei din conducerea Agenției inițiativelor strategice premierul rus Vladimir Putin și-a amintit de trecutul său din temutul serviciu sovietic de securitate KGB explicând cum a depășit bariera lingvistică. Reprezentanta agenției Alla Vucikovici i-a reamintit de activitatea din spionaj, în contextul în care noile cadre din sfera autoconstrucțiilor sunt instruite în decurs de doi ani. Mai ales că Putin a declarat că a însușit limba germană în decurs de două luni în Germania.
“La noi, știți, chiar a fost așa ceva – mai ales la toți, vreau să spun că eu nu am fost cel mai tâmpit. Raționamentul: noi l-am calificat ca pe o boală telefonică. Aceasta se întâmplă când telefonul sună, iar noi lucram cu colegii nemți, ridici receptorul, iar acolo t-r-r-bum”, s-a adâncit în amintiri premierul rus. Potrivit afirmațiilor sale, tinerii ofițeri lăsau din mână receptorul, pentru că nu făceau față atunci când conversația în germană era una rapidă. ”Și nouă rezidenții ne spuneau: transmiteți-i novicelui ca să cheme pe cineva și să nu arunce receptorul”, a mai afirmat Putin. Pentru formularea lingvistică se solicita un timp alocat.”Aceasta se producea rapid, dar numai în cazul în care exista o bază. Dar în cazul în care nu exista o pregătire anterioară, puțin probabil ca în două luni aș fi posedat limba într-o stare de lucru”, a recunoscut premierul.
Vladimir Putin a activat în Republica Democrată Germană în anii 1985-1990 activând sub acoperire în funcția de director al Casei prieteniei URSS-RDG la Dresden. În acest timp el a ajuns la gradul de colonel și a fost decorat cu medalia de bronz ”Pentru merite față de Armata național-populară a RDG”. Cu ce anume se ocupa Putin la Dresden rămâne o enigmă”. Pentru unii el era un superagent, alții consideră că la Dresden în perioada sovietică erau repartizați doar incapabilii. Fostul șef al spionajului legendar est-european Marcus Johannes Wolf l-a calificat pe Putin în perioada activității acestuia în Germania ca ”o figură insignifiantă”.

Related posts

Leave a Comment