Mai mulţi parlamentari PDL se pregătesc să părăsească partidul

Guvernul ar putea pierde, la votul unei eventuale moţiuni de cenzură iniţiate de PSD, susţinerea unui grup de parlamentari PDL iritaţi de faptul că măsurile de austeritate le limitează accesul la resurse şi îi împiedică să-şi menţină promisiunile electorale, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.Moţiunea de cenzură preconizată de către PSD ar putea fi sprijinită de un grup de parlamentari ai PDL, unii dintre ei dând semnale colegilor lor că nu intenţionează să mai susţină cabinetul Boc şi să plece din partid.
„Ce s-a întâmplat marţi la Camera Deputaţilor, la moţiunea simplă şi la votul pentru judecătorul de la Curtea Constituţională, este un exerciţiu de forţă. Unii încearcă să arate pisica guvernului. Sunt parlamentari care vin la putere doar pentru acces la resurse şi care, dacă nu îl au, sunt dispuşi să dărâme propriul Guvern”, au declarat surse democrat-liberale.
Există deja trei filiale în care cei trimişi în Parlament creează probleme conducerii PDL la nivel central: Iaşi, Timiş şi Prahova. În Iaşi, grupul nemulţumiţilor ar fi conduse de senatorul Mihaela Popa existând suspiciuni că poziţiile recente ale deputatului Daniel Oajdea, contrare liniei oficiale a partidului, ar fi dirijate din umbră de Popa.
„La Prahova, senatorii Iulian Bădescu şi Georgică Severin sunt nemulţumiţi că nu-i lasă Roberta Anastase să-şi vadă de treburi”, a spus un pedelist. De altfel, Bădescu a anunţat miercuri că a demisionat din PDL şi va pleca la PSD.
De asemenea, deputaţii PDL care au votat marţi pentru moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, provin toţi trei din judeţul Timiş: Gheorghe Ciobanu, Iosif Drăgulescu şi Marius Dugulescu.
Tot în grupul celor care au ameninţat că ar putea vota moţiunea de cenzură contra premierului Emil Boc mai este şi senatorul de Gorj, Ion Ruşeţ, care s-a remarcat pentru că în Senat a votat în Comisia de Muncă alături de Opoziţie la Legea pensiilor.
„Nu există nicio modalitate de a-i disciplina pentru că votul nu este imperativ. Sunt oameni care nu ajută guvernul decât pentru interesul personal”, au mai menţionat sursele citate.
La nivelul conducerii celor două grupuri parlamentare există deja suspiciuni că unii dintre „rebeli” şi-ar fi negociat afilierea la unul dintre cele două partide de opoziţie, PSD şi PNL. Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, declara, marţi, la postul public de televiziune, că „probabil” vor mai fi şi alţi politicieni din PDL care vor demisiona din partid din cauza interdicţiei de a derula afaceri cu statul.

Related posts

Leave a Comment