Mahmoud Ahmadinejad a sfidat comunitatea internaţională


Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sfidat iarăşi comunitatea internaţională, atacând în discursul său din cadrul Adunării Generale a ONU de miercuri atât Statele Unite, cât şi Israelul, fapt care a făcut 12 delegaţii să părăsească în semn de protest sala de conferinţe.În discursul său, Ahmadinejad nu a comentat nimic despre programul nuclear al statului sau, însă a atacat Israelul, susţinând că este inacceptabil ca o minoritate să reuşească să domine lumea prin reţele private.
Acesta a încercat să-şi apere legitimitatea, abordând un ton provocator şi cerând SUA să nu mai sprijine autorităţile israeliene. Oricum în discursul său de 35 de minute, Ahmadinejad a criticat atitudinea SUA referitoare la tratamentul inuman pe care îl au ele şi Israelul în Palestina şi a numit rasist comportamentul lor.
Circa 12 delegaţii, printre care cea franceză şi americană, au părăsit sala pentru a protesta faţă de discursul liderului iranian, dând dovadă, astfel, de fermitate.
Marile puteri suspectează din anul 2002 Iranul că încearcă să obţină arma nucleară sub acoperirea unui program civil, ceea ce Teheranul neagă categoric, proclamandu-şi dreptul de a îmbogăţi uraniu.

Related posts

Leave a Comment