Hermann Oberth: Strada de care Poliția comunitară nu a auzit niciodată


În premieră, în Cluj-Napoca, o stradă ar putea fi blocată nu din cauza vreunor proteste sindicale, ci din cauza disperării riveranilor. Este vorba de strada Hermann Oberth, care face legătura între Bulevardul Eroilor și strada I.C. Brătianu, pe lângă catedrala greco-catolică Schimbarea la Față și pe lângă Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”.
În fiecare zi, circulația rutieră pe această străduță se transformă într-un coșmar, din cauza șoferilor care parchează neregulamentar. ”Vin tot soiul de șmecheri, care parchează complet aiurea, pentru că merg la șaormerie. Nu ajunge că șaormeria împute toată strada, văd că nici nu mai poți circula. Am sunat de nenumărate ori la Primărie, pentru a reclama parcările ilegale, dar nu a venit nimeni niciodată. Probabil că iau și polițiștii comunitari câte o șaormă drept șpagă și atunci închid ochii. Din cauza mașinilor parcate aiurea nu mai pot ieși din curte, pentru că, efectiv, nu poți lua virajul spre dreapta”, spune una dintre angajatele care lucrează în clădirea de birouri care are spații de parcare în curtea catedralei.

În disperare de cauză, oamenii amenință că își vor lăsa mașinile parcate în așa fel încât să blocheze total circulația pe stradă. ”Nu ne e teamă că ne vor amenda, pentru că atunci ar trebui să îi amendeze și pe șmecherii care parchează aiurea. Așa că ori scăpăm toți fără amendă, ori ne amendează pe toți, iar în acest mod, îi dezvățăm să mai parcheze aici”, spune unul dintre cei care lucrează la Academia de Muzică.

În urma sesizărilor redacției, reprezentanții primăriei au comunicat sec că mașinile de pe partea dreaptă a străzii sunt parcate regulamentar. Însă toate nemulțumirile oamenilor sunt legate de mașinile parcate pe partea stângă a străzii.

Related posts

Leave a Comment