Joci fotbal de masă cu prietenul tău aflat în Spania sau Statele Unite ale Americii. Un medic face operații cu ajutorul tehnologiei, deși el nu se află în aceeași încăpere cu pacientul, vezi filme redate atât de veridic, încât ai senzația că te afli cufundat în acțiune (nu, nu folosești ochelari 3D), iar mașina ta folosește inteligența artificială pentru a învăța trasee și pentru a preîntâmpina accidente. Nu este o descriere Science Fiction, nu este nici măcar viitorul, ci chiar prezentul tehnologiei.
Pentru cei care sunt curioși ce poate face tehnologia 5G pentru noi, cei care trăim în secolul XXI, Huawei are mai multe răspunsuri, toate practice și palpabile. Cum să explici mai bine ceva decât prin obiecte și demonstrații, s-au gândit reprezentanții companiei.
Astfel că au pornit prin țară cu Huawei Roadshow 2020, un camion plin cu tehnologie de ultimă generație, care folosește rețele de comunicații 5G pentru a funcționa la parametri optimi. Huawei Roadshow 2020 a ajuns în această lună și în Cluj.
Anul acesta, tema expoziției este 5G – Bring New Value. În cadrul acesteia, puteți afla mai multe despre soluțiile și produsele de top ale Huawei, despre cele mai bune practici de afaceri în domeniul 5G și veți putea analiza cele mai recente smartphone-uri, tablete și dispozitive VR.
Ce poți experimenta în cadrul expoziției:
-Tur virtual al 5G truck cu ochelarii AR
-8k video streaming în timp real – datorită tehnologiei 5G
-5G sense glove – o experiență VR implementată cu ajutorul 5G; poate utilizată în sectorul industrial, în medicina la distanță, traininguri VR etc
-Fotbal de masă – cu ajutorul 5G și Cloud VR
-Ascbot AI Robot Car – Echipată cu Atlas 200 DK, mașina robot Ascbot AI poate implementa funcții precum conducerea autonomă pe bază de linie, evitarea autonomă a obstacolelor și urmărirea obiectelor.
-Tablă inteligentă 5G – Soluție pentru educație la distanță
Toate acestea au transformat Huawei în cea mai inovatoare companie din domeniul tehnologiei, cu 13.300 de angajați care lucrează în cele 23 de centre de cercetare și dezvoltare pe care le-a dezvoltat în Europa. Compania înființată în 1987 este prezentă acum în 170 de țări.
Pe piața românească, Huawei și-a început activitatea în 2003, înregistrând creșteri în fiecare an și reușind astfel să creeze peste 2.200 de locuri de muncă direct și alte 4.000 de locuri de muncă în rețeaua de parteneri.
În 2018, potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics pentru Huawei, contribuția companiei la PIB-ul României a fost de 219 mil. euro, dublu față de 2014.
Valoarea taxelor și impozitelor plătite către stat s-a ridicat la 83 mil. euro în 2018 în lanțul de valoare, în creștere cu 50% față de 2014, în termeni reali.
În timp, compania a creat un ecosistem de specialiști, ajutând ingineri și alți specialiști în tehnologie să beneficieze de o dezvoltare profesională continuă.