Anul acesta au fost propuse 16 teme de creaţie din mai multe domenii ale ingineriei electrice şi energetice, precum comanda inteligentă, electrotermia, robotica, aparatele de măsură, controlul wireless, etc. Competiţia a reunit 28 de elevi din 8 unităţi de învăţământ preuniversitar – Colegiul Tehnic „George Bariţiu” din Baia Mare, Colegiul Tehnic „A.P. Ilarian” din Zalău, Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Cluj-Napoca, precum şi Colegiul Naţional „Teodor Neş” din Salonta.
Premiul întâi a fost acordat elevului Alexandru Petriş de la Colegiul Tehnic „A.P. Ilarian” din Zalău, pentru lucrarea „Utilizarea freonului de la o instalaţie de frig pentru încălzirea apei”, îndrumator prof. Radiţa Tudoricescu.
Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, domnul Conf. dr. ing. Andrei-Cristinel Cziker, împreună cu juriul competiţiei, au felicitat elevii participanţi şi profesorii îndrumători, subliniind importanţa creativităţii tehnice în dezvoltarea tehnologică globală. Elevii care au obţinut premiile I, II şi III la acest concurs vor fi admişi fără concurs la Facultatea de Inginerie Electrică, pentru sesiunea din iulie 2017, în cazul în care vor avea la examenul de bacalaureat, minim, media 8.00.