Dosarul scandalului de la Banca Transilvania a ajuns pe mesele instanței din București

Dosarul prin care președintele Consiliului Administratei (CA) al Băncii Transilvania (TLV), fostul vicepreședinte și alte șase persoane au fost puse sub acuzare de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru manipularea pieței de capital și utilizarea de informații privilegiate în tranzacțiile realizate pe Bursă cu acțiunile TLV a fost înaintat instanței judecătorești de la București, fiind făcut public ieri dimineață.Publicarea dosarului a surprins personalitățile din lumea financiară având în vedere poziția lui Ciorcilă și respectul de care acesta se bucură în lumea afacerilor, el fiind creatorul mai multor companii în ultimii 20 de ani. Alături de el a fost inculpat și Claudiu Silaghi, fost vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, soția și soacra acestuia, doi bancheri ai diviziei locale a Bank of Cyprus și doi brokeri de la BT Securities și IFB Finwest, care ar fi intermediat tranzacțiile. DIICOT a mai instituit și sechestru asupra unor bunuri ale inculpaților, în valoare de circa 13,5 mil. de euro.

Bunuri în valoare de 13, 5 mil. de euro puse sub sechestru

Prin Ordonanța DIICOT din data de 12 februarie 2010 s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând vicepreședintelui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, în vederea garantării pedepsei amenzii pentru infracțiunile reținute, până la concurenta sumei de 80.640.000,00 lei și în vederea confiscării speciale până la concurenta sumei de 12.880.803,02 lei, precum și aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând Mirelei Silaghi, în vederea confiscării speciale până la concurenta sumei de 11.699.576,13. Prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând învinuiților Claudiu Eugen Iuliu Silaghi și Mirela Silaghi au fost oprite bunuri mobile și imobile în valoare de 36.859.303,35 lei.

Ulterior, printr-o altă Ordonanța, din 17 martie 2010, DIICOT a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Horia Ciorcilă, în vederea garantării pedepsei amenzii pentru infracțiunile săvârșite, până la concurenta sumei de 21.404.762,52 lei, precum și în vederea confiscării speciale până la concurenta sumei de 11.699.576,13 lei. Prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Horia Ciorcilă au fost oprite bunuri mobile și imobile în valoare totala de 20.145.549,08 lei.

Related posts

Leave a Comment