DB Schencker îşi sporeşte investiţiile în Transilvania


Grupul austriac DB Schenker, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul transporturilor, a anunţat că intenţionează să îşi sporească investiţiile în România. Mai precis, este vorba de constuirea unei baze centrale în oraşul Braşov.Motivul este eficientizarea costurilor şi a rutelor, în condiţiile în care baza din Braşov va putea deservi mai uşor clienţii grupului austriac din toată România, în condiţiile în care ea va fi situată chiar în centrul ţării, iar România este una dintre cele mai importante pieţe pentru grupul austriac.

De asemenea, noua bază va deservi mai bine unul dintre principalii clienţi ai Schenker, un al grup austriac, BauMax, ce deţine o reţea de şapte supermagazine specializate în materiale de construcţii. De altfel, la rândul său, grupul BauMax a anunţat că va mări, în 2010, numărul magazinelor din reţeaua sa, de la şapte, la nouă. Printre altele, DB Schenker asigură transportul produselor furnizorilor români în magazinele BauMax.

În prezent, DB Schenker are 10 filiale, 70 de depozite şi baze de mai mici dimensiuni în Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad şi Iaşi. Anunţul referitor la extinderea din 2010 a fost făcut de preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Schenker & Co AG din Viena, Elmar Wieland.

Related posts

Leave a Comment