Când arta se îmbină cu tehnologia, rezultă…cercei

Făcute pentru femei, preferate de bărbaţi.

Accesoriile reprezintă un mare interes pentru partea feminină, deoarece pe lângă faptul că le completează ţinutele, subliniază personalitatea doamnelor. Ce se întâmplă atunci când bijuteriile destinate femeilor, atrag în primul rând atenţia bărbaţilor?


Norbert consideră că foarte multe persoane poartă handmade-uri, însă lumea nu e îndeajuns de informată în ceea ce priveşte târgurile la care se comercializează astfel de produse. De asemenea, din punctul lui de vedere promovarea nu este la un nivel foarte ridicat, iar faptul că nu există magazine cu astfel de profil, constituie un real dezavantaj pentru această branşă. „Cred că dacă vrei repede un cercel pentru prietena ta pentru că ai uitat că este ziua ei mergi repede, cumperi şi gata. Dar ca să mergi la un târg de handmade trebuie să afli că e un astfel de târg, apoi trebuie să mergi acolo, după care trebuie să te uiţi prin toate. Şi când vezi atâtea modele frumoase te decizi că mai bine nu iei nimic pentru că nu te poţi hotărî.”

Nu se promovează pe site-uri de socializare.

Întrebat dacă deţine un cont pe care să îşi facă cunoscute creaţiile unui public mai larg de oameni, acesta a răspuns că a cochetat cu ideea, însă s-a răzgândit speriat de percepţia de a nu se transforma într-un robot. De asemenea, acesta povesteşte că nu a vrut să se confrunte cu situaţia în care clienţii să îi ceară să le lucreze produse după modelele pe care le-au văzut deja la el şi să se afle în imposibilitatea de a le îndeplini dorinţa, deoarece nici plăcile nu arată la fel şi depinde şi de modul în care alegi să tai anumite porţiuni dintr-o placă.

„Arta cere sacrificii.”

Artistul explică cu mult entuziasm despre modul în care îşi lucrează produsele şi zâmbeşte atunci când povesteşte despre durerile de spate şi tăieturile pe mâini provocate de orele în care taie, găureşte şi şlefuieşte materialele care devin bijuterii, pentru că este de părere că e un lucru interesant şi futurist. Chiar dacă este pasionat de tehnologie, clujeanul nu regretă că le schimbă forma şi utilitatea pieselor componente ale calculatorului, deoarece spune că „arta cere sacrificii”, chiar dacă nu toată lumea îi împărtăşeşte ideea. Oamenii au reacţionat diferit la văzul acestor bijuterii, unii au zâmbit, dar alţii, persoanele iubitoare de calculatoare l-au numit chiar „barbar” pentru că acele piese le doreau pentru ei fiind încă utilizabile, iar faptul că lucrează cu piese din ’93, ’94, sau chiar din ’89, este considerat un adevărat „masacru”.

Related posts

Leave a Comment