Clujul devine casa pentru tot mai multi latino-americani

Clujul găzduieşte o comunitate tot mai mare de latino-americani. Este vorba deopotrivă de tineri care au venit să studieze la Cluj sau care fac afaceri aici. La Cluj există şi un Consulat Onorific al Mexicului, precum şi un Centru Cultural Brazilian.

Comunitatea latino-americană din Cluj este în creştere rapidă. Mulţi tineri vin să studieze în universităţile clujene, care au taxe decente pentru străini şi ale căror diplome sunt recunoscute în Uniunea Europeană. Mexicanul Luis Alvarez a venit în Cluj unde locuieşte familia soţiei sale, apoi s-a apucat de un masterat şi s-a implicat şi în societatea civilă din Cluj.

 

 

Ecuadorianul Alex Jacho i-a ajutat pe mulţi dintre latino-americanii stabiliţi la Cluj să se obişnuiască cu noul lor oraş.

 

 

Prezenţa comunităţii de latino-americani a stimulat şi societatea clujeană. Mulţi clujeni au învăţat să aprecieze bucătăria mexicană cu reţete originale, filmele columbiene sau ceaiurile yerba mate argentiniene. Există şi vedete clujene cu origini latino-americane precum fotbalistul Juan Culio şi cântăreaţa Analia Selis, din Argentina, ori fotbalistul brazilian Paulo Vinicius.

Related posts

Leave a Comment