Una dintre temele principale ale discursurilor liderilor UDMR a fost dezvoltarea Transilvaniei. Ei au declarat că vor sprijini orice Guvern, indiferent de culoarea sa politică, dacă Executivul va construi până la capăt cele două autostrăzi din Transilvania, va face drumuri expres şi va moderniza calea ferată. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că autostrăzile ar fi trebuit să fie gata de mult timp.
”România poate să intre în Cartea Recordurilor. Cred că nici măcar o ţară din Africa nu construieşte în 27 de ani 50 de kilometri de autostradă. Din acest punct de vedere, putem intra în Cartea Recodurilor. Noi tot timpul am împins, am insistat şi vom insista în continuare şi spunem şi în această campanie ca autostrăzile să nu fie doar pe hârtie sau de hârtie: să fie de asfalt”, a declarat liderul UDMR.
De asemenea, preşedintele UDMR a comentat şi declaraţiile liderilor partidelor româneşti. El a afirmat că are o părere bună despre premierul Dacian Cioloş, care este susţinut de PNL şi de USR pentru un nou mandat în fruntea Guvernului, însă a adăugat că soarta Executivului va fi decisă la urnele de vot. Hunor Kelemen a afirmat şi că nu este deranjat de declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat că ar dori să guverneze fără UDMR.
”Nu mă deranjează nici o dorinţă! Şi este dorinţa domnului Dragnea… Sper că nici dorinţele mele să nu-l deranjeze pe domnul Dragnea. Noi vrem ca după 2016 să fie o formula prin care se poate reforma societatea românească, se poate asigura un climat mult mai calm şi mai echilibrat în ceea ce priveşte dezvoltarea societăţii şi vrem să contribuim şi noi la o astfel de schimbare”, a spus Hunor Kelemen.
O altă temă a discursurilor liderilor UDMR a fost legată de lupta împotriva corupţiei. Preşedintele UDMR şi-a exprimat susţinerea faţă de liderii locali ai Uniunii, precum primarii Robert Raduly şi Arpad Antal sau viceprimarul Anna Horvath, care sunt anchetaţi de DNA în diferite dosare în care se confruntă cu acuzaţii de corupţie. Preşedintele UDMR i-a amintit şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, care a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de trădare, precum şi pe Attila Marko, ruda fostului preşedinte al UDMR, Bela Marko, ce a fugit în străinătate pentru a nu răspunde acuzaţiilor de corupţie. Hunor Kelemen şi ceilalţi lideri ai UDMR s-au solidarizat cu liderii acuzaţi de corupţie şi au declarat că membrii comunităţii maghiare au nevoie de mai multă securitate. Ulterior, Hunor Kelemen a declarat că afirmaţiile sale nu ar reprezenta o formă de presiune asupra Justiţiei, ci exercitarea dreptului la liberă exprimare.