Anca Boagiu: Privatizarea CFR Marfă, un eşec de proporţii, nu unul de etapă!

Eşecul privatizării CFR Marfă este “dovada cârdăşiei care există deseori în Guvernul socialist, în momentul în care încearcă privatizări”. O spune la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor. Este un “eşec de proporţii”, crede ministrul Infrastructurii din Cabinetul din umbră.Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara marţi că privatizarea CFR Marfă este “un eşec de etapă”, de care nu se fac vinovaţi nici actualul ministru al Transporturilor şi nici fostul ministru, Relu Fenechiu.

Anca Boagiu e de altă părere: “Aş spune că este un eşec de proporţii, nu este un eşec de etapă, este un eşec care se înscrie în linia binecunoscută a eşecurilor pe care le-am văzut până acum în zona de privatizare făcută de Guvernul socialist. Din nefericire, eşecul de la CFR Marfă nu este primul, avem în faţă şi eşecul de la Oltchim. Este dovada cârdăşiei care există deseori între Guvernul socialist, în momentul în care încearcă privatizări. Am văzut de la bun început că a fost un proces de privatizare în cursul căruia cea mai mare parte a condiţiilor au fost modificate şi au fost modificate constant în favoarea participantului la licitaţie”.

“Aştept să văd în momentul acesta câţi bani va primi compania GFR, după ce va da în judecată statul român. N-am nici un dubiu că se vor întâmpla şi lucruri de genul acesta”, spune fostul ministru al Transporturilor.

Greşelile Guvernului USL la privatizarea CFR Marfă

Întrebată cum ar privatiza CFR Marfă, dacă ar fi ministru în funcţie, Anca Boagiu a răspuns: “Dacă aş fi ministru în funcţie, n-aş fi făcut prostiile pe care le-a făcut Guvernul socialist. Această privatizare aş fi făcut-o cu siguranţă pentru a avea în România un investitor strategic şi o participare largă de companii la procesul de licitaţie, astfel încât compania să devină ceea ce este deja cuprins în planurile de dezvoltare de la Transporturi, o companie care să deservească la nivel regional Europa, o companie care să facă legătura alături de Dunăre între Europa de Vest şi Europa de Est. Acesta era scopul pe care îl avea procesul de privatizare. O companie care să-şi păstreze până la urmă angajaţii foarte bine calificaţi, să-şi păstreze activele pe care le are, o companie bogată care putea să ridice şi imaginea României, dar şi România, din punct de vedere economic”.

Related posts

Leave a Comment