
Municipalitatea clujeană încearcă să valorifice potenţialul turistic al oraşului. În acest scop a fost iniţiată o dezbatere publică prin care se încearcă identificarea unui brand al Clujului.Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj, a declarat pentru REALITATEA.NET, că strategia pe termen lung la nivelul oraşului şi a zonei metropolitane este detaşarea de componenta industrială şi de producţie a Clujului şi îndreptarea către latura de furnizori de servicii şi stimularea turismului.
„Vrem să reabilităm cu bani europeni străzile pietonale din vechea cetate medievală Cluj. Încercăm să identificăm un brand al Clujului, în acest sens este în plină desfăşurare o dezbatere publică, în viitorul apropiat vom pune pe site toate propunerile pe care le-am primit spre analiză de la diverse companii şi asociaţii. Una dintre propuneri se referă la valenţele istorice ale Clujului. Clujul, oraşul comoară este o direcţie în care ni se recomandă să mergem”, a precizat Oana Buzatu.
„La conferinţa de presă de astăzi s-a discutat despre o hartă şi planul integrat de dezvoltare urbană a zonei metropolitane Cluj, în care avem o componentă de dinamizare a potenţialului turistic şi a siturilor istorice din Cluj. Această componentă este sub umbrela de Oraşul Comoară, pentru că Clujul a fost numit în istorie Oraşul Comoară. Este vorba de un plan, Planul de Integrare-Dezvoltare Urbană pe care trebuie să-l depună la Ministerul Dezvoltării cei nouă poli de creştere din România, printre care şi Clujul, este vorba de capitalele istorice, şi în baza acestui plan se pot depune proiecte de finanţare europeană nerambursabile pe diverse tematici. Pentru noi miza cea mare este să accesăm 82 de milioane de euro de la UE alocate polilor de creştere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj.