Surse: ClujArena, în pragul insolvenței

Societatea care administrează cel mai frumos stadion din Transilvania, ClujArena, este în pragul insolvenței, au declarant surse confirmate. Societatea respectivă a acumulat datorii de două milioane de euro, iar onorarea lor reprezintă o mare problemă.Problemele sunt agravate și de faptul că un control al Curții de Conturi a relevant faptul că firma care administrează ClujArena ar trebui să plătească impozit în valoare de 14 milioane de lei, pentru intervalul 2011 – 2014. Directorul ClujArena, Radu Rațiu, a recunoscut, recent, într-o declarație publicată de ZiardeCluj.ro, faptul că societatea nu poate plăti această sumă.

Informațiile referitoare la posibilitatea intrării în insolvență a ClujArena vin la doar câteva zile după ce stadionul a fost epicentrul celui mai mare festival organizat în România. Untold Festival a strâns 240.000 de tineri, însă încasările societății care administrează stadionul au fost foarte mici. ClujArena are în prezent conturile blocate.

Redacția ClujToday.ro a solicitat, pe email, o poziție oficială a conducerii societății care administrează ClujArena. În momentul furnizării poziției cerute, ea va fi publicată ca update la acest material.

Stadionul a fost inaugurat în anul 2011. El a fost construit pe locul fostului stadion Ion Moina. Construirea stadionului a costat 44 de milioane de euro. Din această sumă, aproximativ 15 milioane de euro au fost alocați de Guvern, în perioada în care Executivul era condus de actualul primar al Clujului, Emil Boc, iar Consiliul Județean de către senatorul PNL Alin Tișe. În anul 2014, în contextual campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, premierul PSD Victor Ponta, în acea perioadă candidat la Președinția României, a trimis Corpul de Control al prim-ministrului pentru a verifica modul în care au fost cheltuiți banii publici. Această acțiune a fost calificată de către Alin Tișe drept hărțuire politică. Senatorul PNL a calificat Corpul de Control al premierului drept grup infracțional organizat. Cea mai importantă consecință a acestui control a fost faptul că inspectorii Corpului de Control au sesizat ANAF cu privire la o rambursare de TVA, în valoare de cinci milioane de lei, de care ar fi beneficiat Regia Autonomă a Domeniului Public și Privat din subordinea Consiliului Județean, cea care a gestionat construirea stadionului.

Related posts

Leave a Comment