Infrastructura Transilvaniei și a județului Cluj au fost și vor fi printre principalele beneficiare ale proiectelor Guvernului României.

„Guvernul Ponta a fost preocupat de investițiile în infrastructura din Transilvania, prioritizându-le. Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii sunt orașe care beneficiază direct de aceste investiții, în contextul în care s-au achitat și datoriile realizate de guvernul Boc, 188 de milioane lei pentru Autostrada Transilvania și finalizarea centurii Vîlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.
Cabinetul Victor Ponta continuă să sprijine proiectele Transilvaniei și în 2014: „altă investiţie importantă fiind autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, cât și tronsonul Suplacu de Barcău-Borş, care va fi finanţat integral de la bugetul de stat, în 2014 fiind alocați 55 milioane euro pentru această investiție” a declarat liderul social-democarților clujeni, dl. Remus Lăpușan.
Din fonduri europene nerambursabile sau fonduri rambursabile vor fi finanțate cu prioritate: tronsonul Câmpia Turzii – Târgu Mureş, Arad-Timişoara şi by-pass Arad, Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj; construcţia variantei de ocolire a oraşelor Deva, Orăştie la standard de autostradă şi a variantei de ocolire a oraşului Sibiu (proiecte pentru care ordonatorul principal de credite este Secretariatul General al Guvernului); reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria (secţiunea Coslariu – Sighişoara şi Coslariu-Simeria), componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h şi reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria.