
Alianţa pentru o Românie curată a mai găsit un ministru incompatibil, la fel ca şi Ioan Nelu Botiş. Potrivit ultimei declaraţii de interese, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, este director de proiect pentru două contracte finanţate din fonduri europene, ce au ca obiect „instruirea profesională”. Tabără susţine însă că s-a suspendat din funcţia de director când a devenit ministru al Agriculturiii.n declaraţia de interese semnată la data de 1 noiembrie 2010, adică la aproape două luni de la preluarea portofoliului, Valeriu Tabară figurează în continuare ca „director de proiect” pentru două contracte finanţate din fonduri europene. Contractul a fost finalizat în 31 martie 2010 şi prelungit cu un an la data de 31 septembrie 2010. Adică la 28 de zile după ce Tabară a fost numit ministru în Guvernul Boc.
Valeriu Tabără a confirmat că respectivul contract a fost prelungit, dar a menţionat că s-a retras de la conducere proiectului după ce a fost numit ministru al Agriculturii şi că nu există nicio similitudine între afacerile lui şi cazul fostului ministru Ioan Botiş.
„Cererea mea de suspendare din funcţia de director a fost făcută odată cu instalarea mea în funcţie. În al doilea rând, există şi în declaraţia mea de la Camera Deputaţilor aceste chestiuni. Trei, acest contract e început în 2008, este o echipă nominalizată inclusiv la boardul Băncii Mondiale, nu te poţi retrage, dar nu mai participi la drepturi şi decizii. Nu ştiu dacă era nevoie să trec mai ales că nu e o rubrică pentru suspendare. Aceste proiecte merg în continuare şi nu sunt private. Când le-am preluat în 2008 eram prorector onorific al universităţii şi în calitate de membru al conducerii universităţii le-am preluat. Spun încă odată, certificatul de verificare a drepturilor mele sunt luate din 2 septembrie. De ce trebuia să fac public faptul că m-am suspendat? Eu sunt suspendat”, a declarat Valeriu Tabără în emisiunea Realitatea te priveşte.
Un alt proiect câştigat de Valeriu Tabară tot prin intermediul Universităţii Agricole Timişoara a fost adjudecat în iunie 2010. Obiectul contractului a fost acelaşi, respectiv „instruire, formare”, valoarea acestuia fiind de 478.000 lei, pentru o perioada de 6 luni. Întrebat ce presupune formula „instruire, formare profesională” care apare în rubrica „obiectul contractului”, demnitarul a explicat că este vorba de cursuri de „formare de formatori pentru consultanţă agricolă”.