Google-ul te spionează. Internetul ştie totul despre tine!

Probabil că nu mulţi dintre voi ştiu că Google adună date personale atunci când se accesează o pagină web, motiv pentru care este chiar periculos să dai prea multe detalii din viaţa ta reală în mediul online.
Acum însă, utilizatorii Firefox pot afla când sunt spionaţi de Google cu ajutorul extensiei Google Alarm. Aceasta emite o alertă vizuală de fiecare dată când informaţiile tale personale sunt transmise către serverele Google.
Potrivit site-ului incont.ro, Gmail, Google Analytics, AdSense, embed-urile de pe YouTube sau apelurile Google adună informaţii despre utilizatorii lor în vederea realizării unui profil demografic, utilizat ulterior pe alte site-uri.
Motivul pentru care Google face lucrul acesta este unul pur comercial. Însă, nu toate datele tale personale publicate pe Internet au parte de acelaşi tratament.
Infractorii din mediul online îţi pot folosi identitatea pentru a comite tot soiul de fraude. Îţi pot urmări mişcările, reţeaua de cunoştinţe şi alte detalii pentru a da lovitura.
În America, un poliţist a reuşit să facă legătura între trei spărgători de case şi victmele lor prin intermediul Facebook-ului. Cum? Simplu, proprietarul pleca de acasa însă nu înainte de a posta această informaţie la status, motiv pentru care hoţii mergeau la sigur.
Specialiştii în domeniu pot afla totul despre tine în mai puţin de-o oră navigând pe Internet, iar lucrul acesta a fost testat. Un american a rugat un specialist în securitate să studieze profilul online al iubitei sale cu care era impreună de peste 12 ani şi să-i spună ce găseşte.
În mai puţin de o oră bărbatul a primit un raport de 15 pagini cu informaţii despre prietena lui, multe dintre ele neştiute nici de el. Dosarul cuprindea numele prietenilor femeii, şcolile pe care aceasta le-a frecventat, poze stânjenitoare publicate nu de ea ci de prietenii ei, călătoriile pe care le-a facut, locurile pe care le frecventa, detalii despre job-urile ei, hobby-uri, rude îndepărtate şi relaţii din tinereţe. Totul a fost posibil doar verificând site-uri precum Hi5, Facebook, LinkedIn sau Flickr.
Îngrijorător? Mai mult ca sigur că da. Problema este că nu poţi face nimic pentru a împiedica lucrul acesta decât doar să fii mai atent atunci când oferi informaţii despre tine în mediul online, să-ţi configurezi mai bine setările de securitate şi să nu permiţi decât prietenilor să acceseze anumite informaţii.

Related posts

Leave a Comment