Șomerii de la Mechel se pregătesc de noi proteste


Muncitorii disponibilizați de la combinatul siderurgic Mechel din Câmpia Turzii se pregătesc de o nouă săptămână de proteste. În paralel, liderii sindicali au anunțat că vor cere procurorilor să investigheze modul în care a fost administrat acest combinat.
Liderii protestatarilor au anunțat că oamenii sunt hotărâți să protesteze în fiecare dimineață, între 09.00 și 12.00, în fața combinatului, până când își vor primi salariile compensatorii. Potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare muncitor concediat are dreptul să primească trei salarii compensatorii.

În luna februarie, compania rusească Mechel a aruncat în șomaj 700 de persoane, însă nu a plătit aceste salarii compensatorii. Inițial, noii patroni ruși au promis că vor achita salariile până în data de 15 martie. Apoi, ei au propus muncitorilor să plătească eșalonat aceste salarii compensatorii, în lunile martie, aprilie și mai. Banii ar urma să provină din tăierea și vânzarea la fier vechi a utilajelor Laminorului 3, iar operațiunea de tăiere ar trebui să fie făcută tot de muncitorii concediați. Aceste propuneri au fost respinse de oameni.

Related posts

Leave a Comment