
În afara echipajelor care se luptă frecvent pentru puncte în competiţia internă, la start se va afla şi austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial în P-WRC şi multiplu campion naţional în Austria.
“Chiar dacă oficial înscrierile s-au încheiat pe data de 6 iunie, orice echipaj care îşi doreşte să participe la Transilvania Rally se poate înscrie până în săptămâna raliului. Sper să depăşim pragul de 50 de maşini la start pentru că ediţia din acest an este una extrem de interesantă. Aşa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut încet, încet şi acum este recunoscut la nivel mondial, aşa vrem să procedăm şi cu Transilvania Rally, competiţie care îşi va face un nume şi la nivel internaţional.”, a spus unul dintre organizatorii raliului, Marco Tempestini.
Transilvania Rally este pentru un număr mare de piloţi cursa de casă, oraşul Cluj-Napoca fiind renumit pentru tradiţia sa în lumea sporturilor cu motor.
“Urmează raliul de casă, o cursă specială pentru noi. Este un raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualităţii suprafeţei de rulare, pe care eu o aplaud, şi ne dorim o clasare cât mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie să uităm că este însă şi cursa de casă pentru reprezentanţii NRA care, mai ales prin tânărul Simone Tempestinii, vor fi favoriţi la victorie sau, cel puţin, la lupta directă pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia aşteptăm să luăm startul şi sper să fim la înălţime.”, a spus Edwin Keleti, pilotul echipei Colina Motorsport.
În 2014, Transilvania Rally are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 împărţiţi în 12 probe speciale, patru dintre acestea – super speciala Turda şi cea de la Polus Center, plus probele Floreşti şi Făget (dus)/Ciurila (întors) – fiind complet noi.
“Transilvania Rally este o competiţie concepută special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloţi şi foarte interesante pentru public. Anul acesta ajungem în premieră la Turda, unde vrem încet să creştem interesul pentru această competiţie, avem speciala Floreşti care începe practic în oraş, iar finalul va fi la Polus Center unde am pregătit şi alte suprize pentru finalul raliului.”, a mai adăugat Marco Tempestini.
Un alt punct de atracţie va fi cu siguranţă şi specialele Făget (dus)/Ciurila (întors), prima probă mixtă din România, pe asfalt şi macadam, unde se concurează cu set up de asfalt.
”Este o probă spectaculoasă unde poţi foarte uşor să faci o greşeală şi este o probă foarte bună pentru spectatori care va fi amenajată special pentru ei. La toate acestea se adaugă şi faptul că proba este parcursă de doua ori într-un interval de timp relativ scurt, o dată pe zi şi o data pe noapte.”, a spus Danny Ungur, şi el implicat în organizarea raliului.
Un plus de savoare va aduce şi spectacolul celor 6 maşini istorice înscrise până acum în competiţie.
“Ideea de a avea şi maşini istorice la start este excelentă şi mă bucur că vom avea 6 bijuterii la start. La fiecare etapă internaţională aceste maşini sunt un punct de atracţie suplimentar şi sper că participarea lor să devină o tradiţie şi la Cluj.”, a spus şi Bogdan Marişca.
Transilvania Rally se va desfăşura în perioada 20 – 21 iunie, vineri, în prima zi, fiind programate specialele Făget, Super Speciala Turda Kremsmueller şi Ciurila cu începere de la ora 19:30. Sâmbătă, în ziua a doua, startul pe celelalte 9 probe speciale se va da la ora 08:30, sosirea fiind programată la Polus Center începând cu ora 19:45, după super specială.