
Aceste evoluții pozitive au fost rezultatul adaptării managementului la noile condiții de piață, în contextul în care, în Cluj-Napoca, cea mai mare parte a oaspeților hotelurilor ajung în oraș cu afaceri, iar criza a impus tăierea „stelelor” din bugetele de deplasări ori conferințe ale companiilor, situație care a creat o oportunitate interesantă pentru hotelurile de 3 stele, precum UniversT. „Concret, segmentele de companii care aleg hoteluri de 4-5 stele sunt mult mai înguste, iar pe segmentul firmelor care aleg hoteluri de 3 stele, UniversT a fost un model. Turismul de evenimente reprezintă cel mai profitabil segment al hotelului și acoperă serviciile noastre de cazare, restaurant și săli de conferințe”, mai adaugă Valentin Lungu.
Un indicator interesant este reprezentat de notele bune obținute de hotel pe site-urile din industria travel, unde acesta e catalogat la standardele cele mai ridicate. Notele vin exclusiv de la clienții care au fost cazați prin aceste site-uri de rezervări. Important de amintit este și prezența în imediata vecinătate a celui mai modern parc de agrement din oraș, de curând reamenajat pe malul lacului Gheorgheni. ”Acest parc se află pe terenul proprietate a S.C. Univers T S.A., iar la amenajarea acestuia, societatea noastră a contribuit indirect cu aproximativ 25% din suma totală investită, în baza contractului de asociere cu Iulius Mall Cluj”, spun reprezentanții hotelului.
’’Finalizarea Iulius Parc de lângă Hotel Univers T la finele lui 2013 ne-a creat noi oportunități de atragere a clienților din Cluj-Napoca. O nișă de clienți noi, clienți care nu au legătură cu clienții cazați sau cu cei care participă la evenimentele care au loc în restaurant. În această vară am mărit terasa de pe malul lacului la peste 100 de locuri și am instalat corpuri de iluminat ambiental, care creează seara o atmosferă deosebită. Tot în această vară, am instalat un sistem performant de sonorizare special pentru exterior și rezistent indiferent de condițiile meteorologice. De asemenea, aș vrea să amintesc că avem muzică live de o calitate excelentă, în fiecare miercuri și duminică în intervalul 19.00 la 22.00. Cu toate acestea, nu vrem să ne oprim aici, ci dorim să le oferim clienților noștri și alte surprize plăcute, cum ar fi instalarea unui bar de terasă cu bere la halbă și conceperea unui meniu special de vară, diferit de cel din restaurant. Pe noul meniu vom păstra și ”Meniul zilei Univers T”, care are un real succes, datorită prețului si calității preparatelor oferite. În practică, dacă este vreme frumoasă, putem crește vânzările restaurantului cu aproximativ 30%. Împreună cu firmele producătoare de vin autohtone, vom organiza degustări de vinuri, ajutând cu această ocazie oaspeții noștri sa aleagă vinul optim pentru mâncarea servită”, a declarat Valentin Lungu, directorul general al UniversT.
În ce privește planul de viitor pentru anul 2014-2015, managementul UniversT va începe ample lucrări de renovare-modernizare la amfiteatrul cu o capacitate de circa 310 de locuri și la spațiile anexe acestuia (sală de evenimente cu o capacitate de cca 200 de locuri, cafenea, spații tehnice și de depozitare), lucrări care reprezintă cea de-a doua etapă a programului de renovare-modernizare a complexului hotelier, precum și demararea lucrărilor la modernizarea bazei sportive proprii. Concret, va fi modernizată baza sportivă formată în prezent din cinci de terenuri tenis. După modernizare, vor fi două terenuri de tenis acoperite, două în aer liber, iar un teren de tenis va fi transformat în teren de fotbal sintetic. Acestea vor fi dotate cu nocturnă, vor fi supravegheate video și vor avea servicii conexe precum dușuri, vestiare, băi, parcare, încălzire (cele acoperite), închirieri echipamente sportive etc. De asemenea, deasupra clădirii cu servicii va fi creată o terasă unde se vor putea servi băuturi diverse, deserturi, mici gustări etc. În perioada 2015-2016, preconizăm redeschiderea unui local de renume pentru Cluj-Napoca, Clubul UniversT, în cazul în care acest lucru se va dovedi oportun pe piața locală, dar este posibilă și amenajarea unui centru SPA în același amplasament. În plus, dorim amenajarea cabanei de la Călățele Pădure, care se află într-o stare precară, pentru a putea fi reintrodusă în circuitul turistic.