Proiect european în sprijinul părinţilor care au copii cu deficienţă de auz

Liceul Tehnologic pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca a organizat în perioada 5-7 mai 2015, întâlnirea finală din cadrul proiectului Hearing Impaired Children Family Support cu număr de identificare GRU-13-P-LP-369-CJ-FR. Proiectul Hearing Impaired Children Family Support face parte din categoria proiectelor Lifelong Learning Programme şi s-a desfăşurat pe o perioada de 24 de luni (2013-2015), implicând patru parteneri: Franţa (coordonator), Croaţia, Ungaria şi România.Proiectul se bazează pe schimbul de experienţă şi bune practici în domeniul suportului familial dintre cele patru ţări.
La întâlnire au participat cele patru instituţii partenere: Centre ,,Charlotte Blouin” din Angers (coordonator), Centar Zaodgoi I Obrajovanje “Slava Raskai” din Zagreb, ,,Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, EGYMI és Kollégium, Budapesta, şi Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca.

În cadrul acestei întâlniri, miercuri, 6 mai 2015, a avut loc Conferinţa Internaţională ,,Bune practici în suportul familiilor care au copii cu deficientă de auz şi /sau alte dizabilităţi”.
Grupul ţintă a fost format din părinţi care au copii cu deficienţă de auz şi/sau alte dizabilităţi, precum şi specialişti din acest domeniu.

Scopul şi obiectivele întâlnirii au fost:
• Oferirea de suport familiilor care au copii cu deficienţă de auz;
• Îmbunătăţirea muncii cu familiile copiilor care prezintă deficienţă de auz prin adaptarea metodelor la nevoile copiilor;
• Elaborarea unui program specializat sub formă de suport acordat familiilor care se află în această categorie;
• Adaptarea tipurilor şi metodelor de suport familial practicate de ţările partenere;
• Realizarea unei broşuri şi a unui ghid de bune practici adresate părinţilor. Prin aceste materiale informative echipa va propune modele de abordare a diferitelor tipuri de probleme si nevoi ale familiilor care au copii cu deficienţă de auz.

Related posts

Leave a Comment