Peste 400 de taximetrişti au protestat la Cluj-Napoca

Taximetriştii din Cluj-Napoca cer primăriei să amenajeze mai multe standuri unde să poată staţiona în aşteptarea clienţilor.Marşul de protest s-a desfăşurat pe ruta Sala Sporturilor „Horia Demian” – Calea Moţilor – Sala Sporturilor „Horia Demian”.
Grigore Sărmăşan, preşedintele Sindicatului Taximetriştilor „Napoca” a declarat, miercuri, înainte de începerea marşului că municipalitatea clujeană a amenajat 488 de locuri de aşteptare pentru taximetrişti în Cluj-Napoca, însă aproape un sfert din ele nu pot fi utilizate. La aceasta se adaugă şi faptul că în Cluj-Napoca lucrează aproximativ 2.700 de taximetrişti.
„Sunt 488 de locuri de aşteptare desemnate, dar dintre ele putem folosi cam 300. Sunt foarte multe locuri de aşteptare care sunt lângă garduri vii sau care pur şi simplu nu pot fi utilizate. Multe dintre locurile care sunt viabile sunt ocupate de alţi conducatori auto, de exemplu în cartierul Mănăştur, sau chiar în centru, la Regionala CFR. Nu ne ajung standurile, în condiţiile în care în Cluj-Napoca fac taximetrie cam 2.700 de oameni, plus cei din comuna Floreşti, care au autorizaţie acolo şi tot aici îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Sărmăşan, care a adăugat că o altă problemă a taximetriştilor o reprezintă colegii care nu au documentele legale pentru a desfăşura activitatea, dar sunt pe teren şi ocupă spaţiile din standuri. Taximetriştii au întocmit o listă cu colegii lor „piraţi”, pe această listă fiind trecute circa 100 de persoane.
O altă problema a taximetriştilor clujeni este faptul că autorizaţia lor a expirat pe 1 ianuarie şi, deşi au depus documentaţia la Primăria Cluj-Napoca pentru eliberarea noilor documente, acest lucru nu s-a întâmplat încă, ei fiind pasibili de amenzi.
După marş, taximetriştii se vor întâlni cu viceprimarul Radu Moisin, căruia îi vor înmâna un memoriu cu toate nemulţumirile lor.
Primăria Cluj-Napoca a organizat săptămâna trecută o campanie de sancţionare a taximetriştilor care parchează în afara locurilor de aşteptare. Totalul amenzilor a depăşit 13.000 de lei.
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca – purtătorul de cuvânt Oana Buzatu şi viceprimarul Radu Moisin – nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta un punct de vedere.

Related posts

Leave a Comment