
“Este un oraş turistic, este pe axa Putna-Suceviţa, vara vin foarte mulţi turişti care trec prin Rădăuţi. Este util un astfel de punct, nu e obligatoriu în parcul respectiv”, a declarat Sticleţ Simion, viceprimar Rădăuţi.
Şefii primăriei se gândesc unde ar putea amenaja în altă parte centrul de informare, pentru ca şi turiştii, şi localnicii să fie mulţumiţi.
Propuneri de posibile “locaţii” în ton cu năstruşnicia consilierilor locali: la poliţie, la casa de nebuni, la spital, la cimitir etc. Lista rămâne deschisă.
Ar trebui să se ajungă la un consens, care “să împace şi capra şi varza”. Din aceste motive, consider că pentru soluţionarea dilemei, este necesară o dezbatere publică pe tema importanţei centrului de informare turistică, prin prisma noilor locuri de muncă înfiinţate prin materializarea lui şi prin cea a importanţei pentru sol a îngrăşământului natural ca urmare a închiderii WC-ului public şi a obligării cetăţenilor ieşiţi în parc, la plimbare, ca în caz de forţă majoră, să se uşureze pe unde apucă. În cazul în care consensul consiliu local – cetăteni nu se realizează, este necesar angajarea unei firme de renume plătită, evident, din banii publici, pentru a face studiile necesare în vederea stabilirii amplasamentului acestui obiectiv de importanţă majoră pentru cetăţenii Rădăuţiului. Şi de ce nu, şi de avizul Curţii Constituţionale?
Iată aşadar, problemele extrem de serioase, care îi preocupă pe aleşii locali, în efortul lor de reformare şi modernizare a ţării.