Numărul școlilor neautorizate din Cluj va scădea sub 80

Școlile din Cluj își vor începe activitatea în condiții puțin mai bune decât cele de anul trecut. În acest an, va scădea numărul școlilor care nu pot primi autorizație sanitară, ca urmare a unor investiții masive, realizate de Consiliul Județean în șase comune. De asemenea, în orașul Cluj-Napoca, administrația locală a reușit să amenajeze primul atelier din ultimii ani destinat unui liceu tehnologic, în timp ce Biserica Greco-Catolică este pe cale să termine construcția primei școli construită de la zero în ultimii 10 ani.Pentru prima dată în ultimele decenii, numărul școlilor fără autorizație sanitară va scădea sub 80. În urmă cu câteva luni, erau 82 de școli care nu puteau fi autorizate, din cauza unor probleme legate de alimentarea cu apă potabilă sau din cauza problemelor cu grupurile sanitare. Consiliul Județean a alocat banii necesari pentru lucrările care vor duce la autorizarea a șase școli, spune inspectorul școlar general, Valentin Cuibus, care este și consilier județean.

Situația cea mai bună este cea a școlilor din Cluj-Napoca. Singura școală cu probleme mai serioase este Liceul Nicolae Bălcescu. Clădirea liceului a fost complet renovată. Lucrările din interiorul școlii au fost finalizate, în timp ce lucrările de refațadizare vor fi gata abia la 1 octombrie. O altă școală care a beneficiat de investiții masive a fost Colegiul Tehnic Napoca. Acesta are un nou atelier, destinat elevilor care sunt specializați în design vestimentar, spune primarul Emil Boc. Consiliul local a investit suma de 300.000 de lei pentru a trasforma o centrală termică dezafectată într-un atelier modern, spune directorul Colegiului, Marinela Marc.

O altă investiție importantă este cea realizată de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla. În curtea episcopiei este în curs de finalizare prima școală ridicată în oraș în ultimul deceniu.

Related posts

Leave a Comment