Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare cu executare!

Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, Alexandru Mureșan, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Clujust.ro.Avocatul Eugen Iordăchescu spune că soluția este nelegală și netemeinică .” Ne aștetam la achitare. Pe înșelăciune trebuia achitare. Vom ataca sentința”, a spus Iordăchescu pentru CLUJUST. Alexandru Mureșan, vizibil afectat, nu a dorit să comenetze, spunând doar că ”aștept să se facă dreptate la instanțele superioare”
Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, Alexandru Mureșan, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune și fals în acte oficiale. De asemenea, instața l-a obligat pe polițist să restituie către banca pe care ar fi înșelat-o suma de 83.640 euro și a anulat contractul de credit. Sentința pate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Curţii de Apel Cluj, care l-au trimis în judecată pe Alexandru Mureşan în 2013, acesta și-ar fi falsificat adeverința de venit pentru contracta în 2008 două credite de aproape 250.000 de euro de la o bancă din Cluj. Pe parcursul procesului, comisaru șef, care acum este pus la dispoziția șefului IPJ Cluj, a spus că funcționarii băncii au falsificat actele pentru a acorda creditul și a primi bonusuri.
Potrivit rechizitoriului, la începutul anului 2008 Mureşan a hotărât, împreună cu soţia sa, să cumpere un teren în Cluj-Napoca, pe care apoi să construiască o casă de locuit, ei găsind un teren pe strada Becaş. Pentru achiziţionarea terenului, cei doi au cerut un credit de 200.000 de euro de la o bancă.
“Au solicitat 200.000 de euro de la BRD. Mureşan Alexandru avea un venit de 4.700 de lei, iar soţia sa 4.060. În aceste condiţii, pentru obţinerea creditului Mureșan s-a folosit de o adeverinţă de venit de la IPJ Cluj pe care a falsificat-o prin adăugarea cifrei 4 la grupul iniţial din rubrica «alte venituri lunare cu caracter permanent» şi în care a consemnat astfel, în mod nereal, că venitul său lunar mediu este în sumă de 8.755 lei”, se arată în rechizitoriu.
Conform aceleiaşi surse, funcţionarii băncii au acordat creditul în 4 aprilie 2008. Din septembrie 2011, Mureşan a încetat să mai achite ratele bancare, iar împotriva sa a început procedura de executare silită a garanţiilor, nefinalizată până în prezent.
Procurorii susţin că în august 2008 Mureşan avea nevoie de bani pentru a continua construcţia pe strada Becaş şi a cerut un nou credit, de 48.500 de euro, de la BRD. Astfel, el ar fi falsificat o nouă adeverinţă de la Poliţia Judeţeană prin completarea ulterioară a unor sume neconforme cu realitatea, la rubrica “alte venituri lunare cu caracter permanent”, care atesta astfel, în mod nereal, că ar avea un venit lunar mediu de 8.868 de lei. La 11 septembrie 2008 a fost încheiat contractul de credit, iar din septembrie 2011 Mureşan nu şi-a mai plătit ratele.
În cursul urmăririi penale, fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj a negat că ar fi falsificat cele două adeverinţe, susţinând că un consilier de clienţi de la bancă, S.L.M, care are calitatea de martor în dosar, ar fi falsificat adeverinţele de venit, fără acordul său, aceasta urmând să obţină astfel nişte bonusuri.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment