Acţiunea de voluntariat are loc sâmbătă, 30 martie, începând de la ora 9:30, în pădurea Gheorghieni de lângă Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul care leagă municipiul de satul Gheorghieni; punctul de întâlnire al voluntarilor se află la 200 de metri de nodul centurii ApahidaVâlcele cu strada Borhanci şi va fi semnalizat corespunzător, prin pancarte, în ziua evenimentului. Înscrierile se fac prin completarea unui scurt formular online, care poate fi accesat la adresa https://goo.gl/forms/J9f55Irltpp7N6y43.
Direcţia Silvică va asigura tuturor participanţilor unelte specifice activităţii de plantare, echipamentul de protecţie necesar şi apă potabilă. De asemenea, organizatorii oferă şi transport gratuit, cu condiţia ca voluntarii să precizeze acest lucru în momentul înscrierii, alături de numărul total de persoane din grup. Pentru cei care au nevoie de transport, locul de întâlnire va fi parcarea hypermarketului CORA din Cluj-Napoca, la ora 9:00 în data de 30 martie.
„Într-o ţară a defrişărilor masive, în care zilnic auzim ştiri despre tăieri ilegale, ne dorim ca Electric Castle şi comunitatea din jurul acestui festival să fie o parte a soluţiei, nu a problemei. Pe lângă acţiunile pe care le organizăm chiar în timpul Electric Castle, apreciem această ocazie de a oferi judeţului Cluj o «gură de aer proaspăt», la propriu şi la figurat!”, spune Andi Vanca, director de comunicare Electric Castle.
Electric Castle a decis să se implice ca partener al acestui proiect pentru a continua seria de acţiuni pentru mediu organizate în timpul festivalului, care anul acesta va avea loc între 17 şi 21 iulie. Festivalul urmăreşte să devină în timp un festival „zero waste”, promovând reciclarea şi reducând risipa de materiale greu refolosibile. De aceea, încă de anul trecut, paiele de plastic au fost interzise în festival, iar din acest an toţi vendorii de alimente şi băuturi din EC vor avea obligaţia de a oferi ambalaje din materiale 100% reciclabile.