Clujust.ro: Dosarul Gazeta a făcut valuri la Cluj și se sparge la Brăila. Opt ani de proces și numărăm în continuare

Dosarul în care nouă foști și actuali conducători ai ziarelor din trustul Gazeta de Cluj sunt acuzați de șantaj și asociere la un grup infracțional se judecă de opt ani. Din martie 2007, când a fost strămutat la Brăila, au fost 62 de termene de judecată. Multe amânări au fost din cauza lipsei apărătorilor, a martorilor, părților vătămate sau lipsă de procedură de citare cu unele părți, scrie site-ul partener Clujust.ro.Dosarul penal intitulat de presă ”Gazeta” a fost trimis în judecată în 19 ianuarie 2007 la Tribunalul Cluj, iar următorul termen de judecată este în 20 ianuarie 2015 la Tribunalul Brăila. Sunt 9 inculpați, 6 firme părți responsabile civilmente și 65 de persoane vătămate, părți vătămate și părți civile. După ce se va da sentința pe fond, inculpații și părțile o vor putea ataca cu apel.

La ultimul termen de judecată, din 16 decembrie, instanța amânat cauza deoarece lipsea dosarul, care era la Curtea de Apel Galați cu o cerere de ridicare de sechestru asigurator. Curtea a decis: ”Respinge ca inadmisibilă contestaţia formulată de partea responsabilă civilmente SC Token Media SRL prin lichidator judiciar Phoenix Omega IPURL Cluj Napoca împotriva încheierii de şedinţă din 24.02.2014 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 964/113/2007. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă partea responsabilă civilmente SC Token Media SRL prin lichidator judiciar Phoenix Omega IPURL Cluj Napoca la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.12.2014”

În ciuda faptului că cea mai scurtă rută cu mașina Cluj-Napoca – Brăila are 528 de kilometri, mare parte dintre persoanele și părțile vătămate din dosar au fost audiate de instanța brăileană în ultimii doi ani. ”Drumul este îngrozitor și așteptarea la sala de judecată. Am intrat la 10 dimineață și am ieșit la 9 seara. Au fost mai mulți audiați în acea zi. Numai pe declarația unui domn din Târgu Mureș îi poți condamna, la ce i-au făcut la omul acela”, a spus deputatul Steluța Cătăniciu. Aceasta și soțul ei s-au constitui părți civile și cer daune morale de câte 200.000 lei fiecare. O altă parte vătămată care cere daune mari este liberalul Mircea Chertes, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu când acesta era premier. ”Am fost la Brăila acum un an și jumătate și mi-am menținut punctul de vedere de la început. Am și plângere civilă în care cer 300.000 de lei. Liviu Man a fost la mine acasă, a vorbi și cu soția. S-a dar pe lângă noi ca să afle informații despre familie, spunând că va scrie un articol frumos. Apoi a scris mizerii. Eu am avut intervenție pe inimă, am trei bypass-uri, iar el scria că băiatul meu e dealer de droguri în timp ce avea bacalaureatul. Sunt chestii dureroase când îți atacă copilul. Aurel Mureșan și Avarvarei ne contacta pe toți asociații, ne cereau sponsorizări. N-am vrut să le dăm si au fost repercursiuni asupra familiei.”, a povestit Chertes.

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment