Primele 10 oraşe în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale însumează peste trei sferturi din totalul tranzacţiilor realizate pentru primăriile din România care acceptă plata cu cardul.
Cluj-Napoca se situează pe locul 2 în topul primăriilor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, după Sectorul 1 Bucureşti, fiind urmată de celelalte sectoare ale Municipiului Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Constanţa şi Târgu Mureş. Valoarea taxelor si impozitelor locale plătite cu cardul aferente Primăriei Cluj-Napoca a fost de aproximativ 12 milioane lei, în 2013.
Plata taxelor şi impozitelor locale aferente Primăriei Cluj-Napoca se poate realiza cu cardul la ghişeele administraţiei fiscale, online pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca şi pe platforma ghiseul.ro, precum şi în cadrul locaţiei speciale deschise în mall-ul din Gheorgheni.Topul primăriilor în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2013
1. Sector 1, Bucureşti
2. Cluj-Napoca
3. Sector 6, Bucureşti
4. Sector 3, Bucureşti
5. Sector 5, Bucureşti
6. Braşov
7. Sector 2, Bucureşti
8. Sector 4, Bucureşti
9. Galaţi
10. Timişoara
11. Piteşti
12. Ploieşti
13. Oradea
14. Constanţa
15. Tîrgu Mureş
Cluj-Napoca participă la competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de „Primăria Viitorului”. Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor şi impozitelor cu cardul şi de a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de iniţiativele de promovare a modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.
Contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale mai simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%). Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.